Mărturia unui rus luat prizonier de ucraineni: „Am stat cinci ore îngropat”

Mărturia unui rus luat prizonier de ucraineni: „Am stat cinci ore îngropat”

Soldații ruși care s-au întors în țara lor au povestit anchetatorilor despre agresiunile îndurate în captivitate în Ucraina, relatează agenția de presă rusă TASS , citând serviciul de presă al Comitetului de Investigații al Federației Ruse.

Un soldat rus a povestit agresiunile îndurate în captivitate. Foto: Arhivă

În toate cazurile sunt realizate cercetări.

Soldații ruși, care au revenit pe teritoriul Federației Ruse ca urmare a schimburilor de prizonieri cu partea ucraineană, le-au vorbit anchetatorilor despre numeroasele fapte de agresiune împotriva lor”, a comunicat Comitetul de Investigații.

Prin urmare, unul dintre acești soldați a afirmat că „militarii ucraineni mi-au legat mâinile și picioarele și mi-au pus o pungă pe cap, pe care nu mi-au dat jos câteva zile. Am fost bătut în tot acest timp”.

Acesta a fost chestionat din pricina faptului că „ucrainenilor nu le-ar fi plăcut răspunsurile primite”. În plus, ucrainenii i-ar fi pus un pistol la cap și l-au amenințat că îl vor împușca și îngropa.

Naționaliștii ucraineni au îndeplinit ultima amenințare, aruncând prizonierul pe fundul unui șanț și acoperindu-l cu pământ. A stat acolo 5 ore”, a mai transmis Comitetul de Investigații.

Conform Comitetului de Investigații, există mai multe cazuri care cuprind exemple despre felul în care ucrainenii ar fi încălcat prevederile Convenției de la Geneva cu privire la tratarea prizonierilor de război.

În Convenția de la Genova fiind precizat faptul că este interzisă aplicarea relelor tratamente și tortura.

Mai mult decât atât, comitetul a anunțat că toate cazurile vor fi evaluate din punct de vedere juridic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale