Mărturie terifiantă din infernul turc: „Miroase îngrozitor a cadavre pe străzi!“

Mărturie terifiantă din infernul turc: „Miroase îngrozitor a cadavre pe străzi!“

În România, știrile despre cutremurul devastator din Turcia și Siria au cam trecut în plan secund. Ceea ce e înfiorător, în condițiile în care vorbim despre o tragedie colosală, care a condamnat mii de oameni la moarte într-o fracțiune de secunde. Adevărul a scris, astăzi, despre consecințele acestei tragedii , care a oprit viața normală în „Țara Semilunei“.

Turcii trăiesc un coșmar de o săptămână încoace

Chiar dacă imaginile care sosesc din Turcia și Siria sunt teribile, nici măcar ele nu redau, în totalitate, dimensiunea acestui dezastru. Relatăile celor aflați la fața locului descriu, în schimb, o realitate groaznică. Ceea ce reiese și din discursul pe care l-a avut Yuksel Yesilova (51 de ani), fost colaborator al lui Marius Șumudică (51 de ani), la diferite echipe de fotbal. În dialog cu gsp.ro , Yesilova (foto, jos) a relatat cum arată acum infernul turc, la o săptămână după producerea dezastrului.

Yesilova jpg

Ce a spus Yuksel Yesilova?

*Crede-mă că în cuvinte e foarte greu să te fac să înțelegi exact prin ce trecem. La voi am văzut că se vorbește despre 36.000 de oameni morți, poate mai mult. Crede-mă că numărul e mult mai mare! E groaznic.

*Nu-ți poți imagina. Pe stradă nu vezi nimic altceva decât mormane de moloz, sânge și miroase îngrozitor a cadavre. Uite, îmi vine să plâng când îți spun aceste lucruri. Ce tragedie trăim! Nu am plâns atât în viața mea, acum nu pot decât să ajut cu mâinile astea pe care le am și să plâng. Frate, e foarte greu!

*Aveam două apartamente și un spațiu comercial, care nu era închiriat. Acum e totul jos! E căzut! Nici nu le mai găsesc, nu mai găsesc strada unde erau, nimic! Am căutat preț de câteva zile, dar nu mai e nimic. Nu se poate așa ceva. Să nu-mi mai găsesc casa, strada, locul unde aveam ceva! Azi e totul la pământ, distrus.

*Nu plec de aici! Stau și ajut cât pot. E greu, e foarte greu, dar stau aici să ajut cât pot. Nu se poate așa ceva, asemenea tragedie! Să vezi tot jos, atâția oameni care și-au pierdut familii și tot ce aveau. Ca și mine, care, din fericire, am pierdut doar bunuri, toți cei ce au supraviețuit încep o viață nouă, nu avem altceva de făcut.

*Au venit români care să ne ajute, vă mulțumim pentru tot! E foarte frig seara, ziua ne mai descurcăm cum putem, dar noaptea e teribil. E frig, e greu să vezi ceva. Sperăm ca oamenii să vină în continuare, umăr la umăr cu noi, să putem să salvăm ce mai e de salvat. Sper să audă cât mai multă lume acest strigăt al nostru, al celor care suntem aici. E greu! Avem nevoie de ajutor!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski