Mărturii înfiorătoare despre violențele sexuale rusești în satele recent eliberate

Mărturii înfiorătoare despre violențele sexuale rusești în satele recent eliberate

În satele recent eliberate, anchetatorii ucraineni descoperă afirmații îngrozitoare privind violențele sexuale rusești. În două săptămâni de muncă în regiunea Herson, o echipă de la Kiev a documentat șase acuzații de agresiune sexuală. Numărul real este aproape sigur mult mai mare, spun ei, relatează CNN.

FOTO: Shutterstock

Zi după zi, în oraș după oraș, un ofițer de poliție și un procuror merg din ușă în ușă în regiunea Herson din Ucraina. Pășind pe străzi noroioase, trecând pe lângă casele avariate de loviturile de artilerie, ei îi caută pe cei rămași în urmă.

Până la începutul lunii octombrie, această zonă a țării a fost ocupată de trupele rusești. Mașini incendiate acoperă câmpurile. Litera „Z” - un simbol folosit de forțele rusești - marchează zidurile.

Cicatricile războiului sunt adânci aici. Rusia a folosit violența sexuală ca „armă de război” - o „strategie militară” deliberată - în cucerirea Ucrainei, au declarat anchetatorii Națiunilor Unite. Aceștia au transmis chiar și acuzații privind soldați ruși care transportau Viagra.

Autoritățile ruse au negat acuzațiile de crime de război în Ucraina.

Tatiana, în vârstă de 56 de ani, spune că este una dintre victime. CNN nu dezvăluie numele ei de familie și nici cel al satului ei pentru a-i proteja identitatea.

Mergând peste geamuri sparte, ea le arată reporterilor casa fratelui ei, unde spune că doi soldați ruși au intrat cu forța pe 26 august.

„S-au plimbat prin acele camere. Unul a rămas acolo, iar celălalt, care m-a violat, a intrat aici. A intrat, s-a plimbat un pic prin cameră și aici, în acest loc, a început să mă pipăie. I-am spus: «Nu, nu, nu, nu sunt de vârsta la care să îți pot da ceva, caută fete mai tinere»”, a povestit Tatiana.

Soldatul a imobilizat-o și i-a rupt hainele. „Plângeam, îl imploram să se oprească, dar fără succes. Singurul gând pe care îl aveam era să rămân în viață”, mărturisește ea.

Soldatul rus a avertizat-o să nu spună nimănui, își amintește ea. „Nu i-am spus soțului meu imediat”, spune ea, în lacrimi. „Dar i-am spus vărului meu, iar soțul meu a auzit. Mi-a spus: «Ar fi trebuit să-mi spui adevărul, dar ai tăcut». Mi-a fost foarte rușine. Mi-aș fi dorit ca el și toate rudele lui să fi murit”.

A petrecut trei zile acasă, amețită, prea rușinată să iasă afară. Apoi, într-un act extraordinar de curaj, ea spune că l-a confruntat pe comandantul soldatului rus.

Comandantul lui l-a găsit pe șeful unității sale. A venit să mă vadă și mi-a spus: «L-am pedepsit aspru, i-am rupt maxilarul, dar urmează pedeapsa cea mai severă». Cum ar fi împușcarea. Comandantul m-a întrebat: «Te deranjează asta?» I-am spus: »Nu mă deranjează, îmi doresc ca toți să fie împușcați»”.

Deși procurorul Kleshchenko și ofițerul de poliție Oleksandr Svidro caută în mod special dovezi de crime sexuale, oriunde merg se confruntă cu ororile ocupației.

În timp ce soarele apune la sfârșitul unei zile lungi, cei doi în Novovoznesens'ke, un sat în care au descoperit încă două cazuri de viol, presupus a fi fost comis de soldații ruși. A doua zi, se întorc la Kiev, pentru a-și prezenta concluziile.

Desigur, multe dintre aceste acuzații vor fi imposibil de dovedit; pentru multe dintre ele nu există nici măcar un suspect. Deocamdată, echipa își depune rapoartele, iar anchetatorii își continuă munca, în speranța de a putea depune acuzații în viitor.

Organizația Națiunilor Unite spune că a investigat cazuri în Ucraina de „violență sexuală și de gen” împotriva unor persoane cu vârste cuprinse între 4 și 82 de ani. Până în septembrie, au fost inițiate 43 de proceduri penale, potrivit ONU.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante