Mărturii șocante despre Vlad Pascu și familia sa: „Mama lui știa că ne drogăm, ne-a văzut pe camerele video“ RECHIZITORIU

Mărturii șocante despre Vlad Pascu și familia sa: „Mama lui știa că ne drogăm, ne-a văzut pe camerele video“ RECHIZITORIU

Rechizitoriul prin care sunt trimiși în judecată Vlad Pascu, tânărul șofer care aflat sub influența drogurilor a provocat tragedia de la 2 Mai, și familia sa scoate la iveală noi amănunte tulburătoare.

Familia Pascu Miruna Vlad și Mihai trimisă în judecată în urma tragediei de la 2 Mai Colaj

Autorul accidentului rutier în urma căruia au murit doi tineri, Matei Vlad Pascu (20 ani) și părinții săi Miruna și Mihai Pascu, au fost trimiși în judecată de DIICOT.

Vlad este acuzat de trafic de droguri, Miruna Pascu - de încercarea de a influența martorii, ca fiul ei să scape cu o pedeapsă mai blândă, iar Mihai Pascu a fost trimis în judecată pentru că depozita muniție acasă, într-un spațiu necorespunzător.

Dovezile și mărturiile obținute de procurorii DIICOT arată că mama lui Vlad știa foarte bine nu doar că fiul ei obișnuia să consume droguri, dar și că organiza petreceri cu stupefiante în imobilele deținute de părinți.

Cei doi amici ai săi, Rareș Ion și Rebecca Ioana Lăzărescu, au mărturisit detalii atât despre drogurile la care aveau acces datorită lui Vlad, cât și despre dezmățurile pe care acesta le orchestra.

Consumator de droguri de la 13 ani, pe banii părinților

Anchetatorii au descoperit că divorțul părinților „a contribuit din plin la problemele emoționale“ ale băiatului aflat în formare. Astfel, Matei Vlad Pascu a ajuns să consume droguri de la 13 ani, înconjurându-se de un anturaj format din persoane cu preocupări similare și de vârstă apropiată, dar și din persoane care-i puteau furniza o gamă variată de droguri.

În timp, Vlad a început să consume dintre cele mai variate stupefiante aflate pe piață, pentru că și situația materială îi permitea accesul la acestea.

Rechizitoriul trimiterii în judecată cuprinde lista tuturor drogurilor pe care Matei Vlad Pascu le-a experimentat, pentru ca mai apoi să treacă la consumul lor constant, de la cele de risc la cele de mare risc, de la cannabis, la cocaină, amfetamină, fentanyl și oxycodonă, precum și derivate ale amfetaminei.

„Ne văzuse având un comportament specific consumului de droguri"

Tot prietenii au oferit indicii și probe legate de faptul că Miruna Pascu știa foarte bine despre apucăturile fiului ei.

„Da, cunoștea, pentru că Vlad mi-a povestit că se mai certa cu mama lui la telefon... îi reproșa consumul de droguri. Am asistat într-o împrejurare când mama lui Vlad l-a sunat pe acesta și i-a reproșat că a consumat droguri în apartamentul de pe strada Uruguay, unde era instalată o cameră de supraveghere pe care... ne văzuse și pe mine și pe Vlad având un comportament specific consumului de droguri", a declarat Rebecca, nimeni alta decât „ amica” pe care Miruna Pascu a încercat să o influențeze pentru a nu depune mărturie în defavoarea lui Vlad.

Drogul mai puternic decât heroina consumat chiar acasă la mama lui Vlad

Chiar și Rareș le-a spus anchetatorilor că era chiar în casa mamei lui Vlad când a consumat pentru prima dată un drog (fentanyl) despre care se știe că este mult mai puternic decât heroina și care are capacitatea de a crește efectul unor narcotice tari, precum cocaina sau heroina, deși în amestec cu acestea poate fi fatal.

Acesta a mai mărturisit gama largă de stupefiante de care beneficia grație prietenului său: „De fiecare dată când eu am fost acasă la Vlad Pascu se consumau droguri de genul - cocaină, ecstasy, benzodiazepine, cannabis, 2 C-B (o substanță psihoactivă), LSD, ciuperci halucinogene, ketamină, iar de la finalul lui 2021 și oxicodonă, fentanyl”.

„Degenerări sociale” în apropierea unor secții de poliție

Deși se consumă de trei ani în România, fentanylul a fost menționat în premieră de DIICOT – în cazul lui Vlad Pascu. În locuința părinților lui Pascu, printre alte droguri, anchetatorii au găsit și o fiolă de 10 mililitri de fentanyl, drog care este obținut ilegal din farmaciile spitalelor. O doză din acest narcotic se vinde pe piața neagră cu prețuri cuprinse între 80 și 100 de lei.

Rareș a fost cel care a catalogat petrecerile organizate de Vlad drept „degenerări sociale” și a indicat inclusiv nenumăratele locuințe unde aveau loc acestea, dintre care unele chiar în apropierea unor secții de Poliție, lângă care părinții dețineau diverse imobile.

Stilul de viață a lui Vlad Pascu, susținut și acoperit de părinți, a dus la tragedia de la 2 Mai (Constanța), din zorii zilei de 19 august 2023, când tânărul drogat a intrat cu mașina într-un grup de tineri care mergeau pe marginea drumului (nu pe carosabil, cum au demonstrat imaginile), omorând doi dintre ei - pe Roberta Dragomir și pe Sebastian Olariu, doi tineri studenți la Geografie, din București.

Stenogramele cu discuțiile dintre fiul Vlad și mama Miruna Pascu au arătat cinismul și nepăsarea cu care ei privesc cele întâmplate.

Mașina și victimele lui Pascu: Sebastian Olariu și Roberta Dragomir SURSA colaj

Mașina și victimele lui Pascu: Sebastian Olariu și Roberta Dragomir SURSA colaj

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat