Mărturiile unor români din Germania: Cum s-au golit magazinele peste weekend iar unele produse au fost raționalizate

Germania,  țară considerată motorul economiei europene, se confruntă în ultima perioadă cu o criza în supermarketuri, la fel ca multe alte țări din UE. În landul Hessen, undeva lângă Frankfurt, am încercat sa cumpăr alimente de la la magazinul Netto, undeva în Rodgau, un orășel din suburbia Frankfurtului, relatează Petrică Răchită pe G4Media.ro.

Laurențiu, un roman vecin de bloc, a încercat să mă liniștească  de dimineață, asigurându-mă că totul este în regulă și că pot găsi de toate. La ora 14, când am ajuns la magazin, galantarele cu carne și rafturile cu pâine erau goale. Pentru o clipa am crezut ca e ceva greșit și am apelat la sfatul unui alt roman cu vechime în zona, Valentin Stancu.

Și el alerga de ceva vreme de la un magazin la altul, cu speranța că va găsi drojdie și faina, marfă care a ajuns sa fie extrem de valoroasa în Germania. Ca ultimă speranță, am mers împreună la un centru REWE, un magazin destul de mare.

Sursa Foto: G4Media.ro

Doar că rafturile la produse pentru igiena arătau asa cum puteți vedea în fotografii. Hannover, aceeași situație. Am încercat sa iau pulsul și în alte zone din Germania și am apelat la o cunoștință din Hannover.

Andrea Lupu, o româncă stabilita încă din 1996 în Germania mi-a spus ca situația este la fel și acolo:”la Hannover nu se stă pe roze. De câteva zile umblu sa cumpăr hartie igienica, săpun, dezinfectant, ulei, carne, orez, paste făinoase, oua. Din păcate, rafturile sunt goale. După mai multe căutări în Hannover am găsit să cumpăr la porție – hârtie igienică, ouă, lapte și ceva carne. În rest nu am găsit, mai caut săptămâna viitoare. Mai nou se dă cu portia dacă ai norocul să aibă ceva pe stoc”, povestește Andrea.

Germania este una dintre cele mai afectate țări din Europa de coronavirus, după Italia și Spania. Potrivit worldometers.info, Germania înregistra duminică în jurul orei 17.00 aproape 24.000 de cazuri de infectare, fiind pe locul cinci în lume, însă mai puține decese decât alte țări cu număr mare de cazuri: 93.


Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documenteCitește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

5 Rău a ajuns Armata Română...