Mărturisirea prințesei de Walles despre editarea fotografiilor stârnește noi acuzații. O felicitare de Crăciun ar fi fost trucată în mod similar

Mărturisirea prințesei de Walles despre editarea fotografiilor stârnește noi acuzații. O felicitare de Crăciun ar fi fost trucată în mod similar

Kate Middleton a recunoscut că a manipulat digital portretul ei și al copiilor săi de Ziua Mamei, dar nu este prima dată când o imagine regală este suspectată de o eroare de editare foto.

Fotografia cu Kate Middleton care a fost retrasă de agenţiile de presă, foto X

Pe fondul speculațiilor privind starea de sănătate a lui Kate și a lipsei de apariții publice, Palatul Kensington a publicat duminică o fotografie a Prințesei de Wales cu Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, scrie businessinsider.com.

Probabil o încercare a Palatului de a stinge teoriile conspirației privind starea de sănătate a lui Kate, portretul a făcut contrariul.

După ce marile agenții de presă, precum Reuters și Associated Press, au eliminat imaginea din bibliotecile lor, invocând manipularea digitală, Kate a recunoscut că ea însăși a modificat imaginea.

"Ca mulți fotografi amatori, experimentez ocazional cu editarea", a scris ea într-o declarație împărtășită luni pe conturile de socializare ale Palatului Kensington.

Recunoașterea faptului că o imagine distribuită a fost modificată digital este fără precedent pentru familia regală. De asemenea, a reaprins speculațiile potrivit cărora alte portrete regale recente au fost manipulate în mod similar.

Degetul prințului Louis pare să lipsească în felicitarea de Crăciun din 2023

În decembrie 2023, Palatul Kensington a publicat felicitarea anuală de Crăciun a familiei Wales. Fotografia alb-negru, despre care experții regali au declarat pentru BI că părea "robotizată" și arăta ca o "poză glamour", nu a fost pe placul publicului.

La momentul respectiv, comentatorii online au suspectat că fotografia, realizată de Josh Shinner, a fost modificată digital, deoarece degetul mijlociu al lui Louis, în vârstă de 5 ani, fiul cel mic al cuplului, părea să lipsească. Alții cred că Louis doar și-a băgat degetul sub palmă.

Mărturisirea lui Kate că a editat fotografia de Ziua Mamei a stârnit noi speculații că și portretul de pe felicitarea de Crăciun a fost manipulat.

Luni, utilizatorii de pe X, fostul Twitter, s-au întrebat de ce agențiile foto nu au amintit de felicitarea de Crăciun.

"Poate că AP ar trebui să revizuiască toate fotografiile de la William și Kate. A fost ceva în neregulă și cu felicitarea lor de Crăciun", a scris un utilizator.

"Deci, de ce nu a fost retrasă imaginea din felicitarea de Crăciun realizată de Josh Shinner? Cu toții ne amintim de Louis și de degetul său lipsă, dar a fost distribuită la nivel global fără probleme", a scris un alt utilizator, adăugând că, în opinia sa, agențiile foto care au retras portretul de Ziua Mamei "fac jocul" speculațiilor galopante legate de bunăstarea și locul unde se află Kate în urma operației sale.

O altă persoană s-a declarat surprinsă de faptul că Palatul nu a învățat din acuzațiile de editare a fotografiilor de pe felicitarea de Crăciun să fie deosebit de atent înainte de a face public portretul de Ziua Mamei.

"După fiascoul de la felicitarea de Crăciun, ați fi crezut că cineva ar fi spus să ne așteptăm", a scris un comentator.

Este puțin probabil ca mărturisirea lui Kate privind modificarea fotografiilor să facă prea multe pentru a liniști întrebările legate de absența ei continuă din ochii publicului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”