Mărturisirile soldatului rus luat prizonier de o dronă ucraineană: „În tranșee erau 30-40 de cadavre” VIDEO

Mărturisirile soldatului rus luat prizonier de o dronă ucraineană: „În tranșee erau 30-40 de cadavre” VIDEO

Soldatul rus care s-a predat unei drone ucrainene a făcut primele declarații despre ce se întâmpla în tranșeele rusești.

Soldatul rus capturat cu drona

"Bahmut: un act caritabil din partea Forțelor Armate ale Ucrainei pe 9 mai. Echipa UCAV a detectat un soldat rus, care a cerut să nu fie bombardeze. Echipa noastră i-a trimis un mesaj cu rugămintea de a se preda și de a urmări o dronă. El a fost de acord, deși «tovarășii» săi trageau la spate", a scris pe Telegram de Yurii Fedorenko, comandantul companiei UCAV, al Brigăzii 92 Mecanizate.

Armata ucraineană a difuzat imaginile în care un soldat rus este luat prizonier de o dronă.

Dezvăluirile soldatului rus

Soldatul luat prizonier, proaspăt mobilizat în armata regulară rusă, a acordat un interviu site-ului rus gulagu.net , în care vorbește despre modul în care a fost luat în primire de un mercenar Wagner când a ajuns la Bahmut.

Cei de la Wagner ne-au dat un ghid care ne-a spus: Niciunul dintre voi să nu rămână în urmă, veniți după mine. Cine încearcă să se retragă, îl curăț”, a spus soldatul rus.

„Aveți grijă, sunt schimburi de focuri pe drum. Dacă vreunul dintre voi e prins (luat ostatic), îl împușc pe loc”, așa au fost amenințați recruții de mercenarul Wagner.

În tranșee, imaginea era de coșmar: soldații stăteau alături de zeci de cadavre.

„Nu mi-am imaginat așa ceva: cadavre puse unul peste altul. În tranșeea în care mă aflam, erau 30-40 de cadavre, în adăposturi individuale, pe jumătate îngropați, ori în tranșee”, a mărturisit soldatul luat prizonier.

El spune că recruții puși să lupte sub comanda Wagner erau fără experiență militară, fără hrană și au fost amenințați că vor fi executați dacă încearcă să fugă sau sunt răniți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”