MASONERIA conduce România? SS a PSD nu a făcut apel în dosarul judecătorului MASON Ovidiu Galea! Amănunte INCENDIARE!

MASONERIA conduce România? SS a PSD nu a făcut apel în dosarul judecătorului MASON Ovidiu Galea! Amănunte INCENDIARE!

MASONERIA conduce România? SS a PSD nu a făcut apel în dosarul judecătorului MASON Ovidiu Galea! Amănunte INCENDIARE! Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ) s-a opus declarării apelului față de sentința de achitare a judecătorului Ovidiu Galea dispusă de Curtea de apel Timișoara, au declarat pentru  G4Media.ro surse judiciare, coroborate cu un răspuns oficial al Parchetului Curții de Apel Timișoara.

Parchetul a răspuns unei solicitări de presă (foto) și a declarat că – în dosarul masonilor de la Oradea privindu-i pe judecătorul Ovidiu Galea și pe fostul șef al Poliției Române de pe vremea PDL, Liviu Popa – a formulat apel față de sentința de achitare, mai puțin față de judecătorul Ovidiu Galea.

Surse judiciare au completat răspunsul Parchetului Curții de Apel Timișoara și au explicat că SIIJ s-a opus declarării apelului față de judecătorul Galea.

Atât fostul șef al Poliției Române, Liviu Popa, cât și judecătorul Ovidiu Galea erau acuzați de fals în declarații pentru că nu au spus în declarația de interese că sunt masoni în cadrul Lojei Masonice a Țării Crișurilor. Cu toate acestea, față de Liviu Popa, Parchetul Curții de Apel Timișoara a formulat apel, în schimb SIIJ nu a formulat față de achitarea judecătorului Galea.

Fostul șef al IGP, Liviu Popa, și judecătorul Ovidiu Galea au fost deferiți Justiției în ianuarie 2017 de DNA Oradea. Popa a fost acuzat de luare de mită și fals în declarații, Ovidiu Galea, doar de fals în declarații.

Cine e judecătorul Galea

Pe perioada cât a fost suspendat din magistratură, fiind judecat în dosarul masonilor, judecătorul Galea a fost șef de cabinet la secretarul de stat Lilla Boglarka Debelka din Ministerului românilor de pretutindeni din Guvernul PSD.

Vezi declarația lui de interese de anul trecut:

Ovidiu Galea a fost de nenumărate ori în studiourile Antenei 3 unde s-a plâns față de ”abuzurile” DNA Oradea. Acum, procurorii de la DNA Oradea sunt achetați de SIIJ după ce în spațiul public a apărut o înregistrare potrivit căreia procurorii vorbeau de întocmirea unor dosare penale unor judecători din zonă ”ca să bage frica în ei”. De altfel, dosarul masonilor a fost instrumentat chiar de procurorul Ciprian Man, fost șef al DNA Oradea, acum revocat din DNA și anchetat de SIIJ pentru presupuse abuzuri.

Potrivit presei locale, judecătorul Galea a fost ofițer al Securității comuniste înainte de Revoluție, apoi ofițer al celebrei UM0215 (Doi și-un sfert), serviciul secret al Ministerului de Interne, procuror și, finalmente, judecător.

Care este miza

Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că procurorii SIIJ nu au dorit ca decizia de achitare a Curții de apel Timișoara să fie atacată cu privire la judecătorul Ovidiu Galea pentru a se evita un verdict al ICCJ în chestiunea falsului în declarații la magistrații care nu și-au declarat apartenența la lojele masonice.

Asta în condițiile în care șeful SIIJ, procurorul Gheorghe Stan zis Geani, (numit între timp judecător la Curtea Constituțională de către PSD) a fost adjunct la Inspecția judiciară al judecătorului Lucian Netejoru, anchetat el însuși de DNA pentru că nu a declarat că este mason.

Procurorul Remus Budăi de la DNA Central a clasat însă dosarul lui Netejoru pe motiv că fapta era prescrisă.



Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...