Mass-media a calculat cât teritoriu ucrainean a ocupat Rusia din octombrie

Mass-media a calculat cât teritoriu ucrainean a ocupat Rusia din octombrie

Deși Federația Rusă a capturat o zonă relativ mică, forțele sale încă reprezintă o amenințare serioasă pentru prima linie a Ucrainei, deoarece sunt mai bine echipate.

Foto: understandingwar.org

Ocupanțiii ruși au ocupat aproximativ 505 kilometri pătrați din teritoriul ucrainean din octombrie, când și-a început actuala ofensivă de-a lungul liniei frontului.

Potrivit The Telegraph, analiștii cred că Rusia pierde până la 1.000 de oameni pe zi, uciși sau răniți în atacuri aproape sinucigașe asupra pozițiilor ucrainene, dar a recucerit doar o zonă de jumătate din dimensiunea Rutlandului, cel mai mic județ al Angliei. În termenii României, suprafața cucerită ar fi de doar o zecime dintr-un județ mediu al României sau o treime din cel mai mic județ al României ca arie: 1593 km2.

Dar, deși Rusia a capturat o zonă relativ mică, forțele sale încă reprezintă o amenințare serioasă pentru prima linie a Ucrainei, deoarece sunt mai bine echipate.

„Limitările materiale limitează capacitatea forțelor ucrainene de a conduce operațiuni defensive eficiente și, de asemenea, oferă forțelor ruse flexibilitate în desfășurarea operațiunilor ofensive”, scriu experții.

Trupele ucrainene au eliminat alți 820 de ocupanți ruși în ultima zi. Potrivit Statului Major General, pierderile totale ale Federației Ruse în războiul împotriva Ucrainei se ridică la 440.790 de persoane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă