Măsuri de relaxare - propuneri: La spitalele non-COVID - se va încerca evitarea internării, distanţă de 2 metri între pacienţi

Măsuri de relaxare - propuneri: La spitalele non-COVID - se va încerca evitarea internării, distanţă de 2 metri între pacienţi

În acordarea asistenţei medicale pacienţilor care se prezintă la spitalele non-COVID se va încerca, pe cât posibil, evitarea internării şi efectuarea tratamentului medical la domiciliu sau ambulatoriu, potrivit propunerilor privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă, publicate pe site-ul INSP.

În document se arată că, din cauza transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 în România, toţi pacienţii care se internează trebuie consideraţi ca fiind potenţial infectaţi, motiv pentru care este obligatorie utilizarea echipamentelor individuale de protecţie la toate procedurile medicale efectuate, conform ghidului INSP.

De asemenea, se precizează că la prezentarea în spital se va realiza triajul tuturor persoanelor şi, în funcţie de simptomatologia prezentată, cazurile suspecte vor fi internate în zone speciale de izolare (zone tampon), urmând a fi testate prin RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

Pacienţii suspecţi, care vor purta obligatoriu mască, vor fi preluaţi de la triaj şi conduşi în zona tampon de personalul anume desemnat, pe un circuit separat faţă de restul bolnavilor.

Propunerile prevăd că, dacă numărul pacienţilor nu permite internarea lor singuri în salon, aceştia pot fi internaţi câte doi într-un salon, însă cu respectarea unei distanţe de minimum 2 metri între aceştia. Pacienţii vor purta mască pe toată perioada internării în zona tampon.

Aceste propuneri stipulează că personalul medical din zona tampon va fi echipat cu halat de unică folosinţă peste uniforma de spital, mănuşi, bonetă, mască.

În document se stabileşte că probele se recoltează conform procedurii privind prelevarea şi transportul probelor biologice pentru diagnosticul infecţiei cu SARS-CoV-2 şi se trimit la Laboratorul Analize Medicale, împreună cu Formularul de însoţire probe recoltate.

Pacienţii în zona tampon, cu rezultat pozitiv, vor fi transferaţi la cel mai apropiat spital COVID-19.

Salonul va fi dezinfectat înainte de internarea următorului pacient.

Persoanele care în urma triajului nu au fost considerate cazuri suspecte vor fi internate în secţiile aferente patologiei prezentate cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între pacienţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”