Măsuri de relaxare - propuneri: Montarea de dozatoare cu dezinfectant în hoteluri; servirea mesei în regim room-service

Măsuri de relaxare - propuneri: Montarea de dozatoare cu dezinfectant în hoteluri; servirea mesei în regim room-service

Montarea de dozatoare cu dezinfectant pe holuri, precum şi în fiecare cameră, servirea mesei în regim room-service preferabil cu tacâmuri şi veselă de unică folosinţă, dezinfecţia mai frecventă a camerelor şi a spaţiilor comune cu soluţii speciale biocide se numără printre recomandările privind funcţionarea unităţilor de cazare în regim hotelier din setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă, publicate sâmbătă pe site-ul INSP.

În document se arată că, într-o primă etapă, restaurantele, barurile, cafenelele şi cofetăriile din incinta hotelului nu vor funcţiona.

Locurile de joacă, locurile special amenajate pentru fitness, saunele, piscinele interioare rămân închise în această primă etapă.

"În cazul în care, în cadrul hotelului, în rândul personalului sau oaspeţilor apare un caz confirmat de COVID-19, în urma anchetei epidemiologice desfăşurată de către DSP teritorial, activitatea hotelului va fi închisă până la asigurarea dezinfecţiei tuturor spaţiilor sub recomandarea şi supravegherea DSP teritoriale", se arată în document.

De asemenea, folosirea lifturilor va fi făcută doar dacă este strict necesar şi numai de către cel mult două persoane o dată, care vor purta măşti de protecţie, fiind recomandabil ca cele două persoane să fie din aceeaşi familie.

În recomandări se stipulează că angajaţii acestor unităţi trebuie să respecte cu stricteţe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, cum ar fi igiena mâinilor, distanţarea fizică, evitarea atingerii ochilor, nasului şi a gurii, respectarea igienei respiratorii, şi respectarea recomandărilor de a rămâne acasă şi de a solicita asistenţă medicală, dacă au simptome specifice bolii, iar conducerea trebuie să adopte o atitudine responsabilă.

De asemenea, se recomandă dezvoltarea unui plan de acţiune adaptat situaţiei care poate cuprinde, între altele, postere informative pentru promovarea igienei mâinilor şi a celei respiratorii, sfătuirea oaspeţilor cu simptome respiratorii să stea în camerele lor până la consultarea de către un medic.

În document se mai arată că, în cadrul recepţiei, trebuie să existe o trusă medicală care să conţină: dezinfectant/ şerveţele cu efect antibacterian pentru curăţarea suprafeţelor, măşti, mănuşi, şorţ de protecţie de unică folosinţă, halat medical, sac de unică folosinţă pentru deşeuri. În plus, se menţionează promovarea măsurilor de distanţare socială, a curăţării mâinilor şi igienei respiratorii şi se recomandă monitorizarea oaspeţilor din unitate, care pot fi bolnavi, dar cu respectarea reglementărilor privind protecţia datelor cu caracter personal şi a dreptului la viaţa privată şi confidenţialitate.

Potrivit propunerilor, se va verifica existenţa suficientă de săpun şi soluţii dezinfectante. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

3 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei

4 Rușii fug înspăimântați după ce contraofensiva Ucrainei a obținut un avans uriaș în doar patru ore

5 VIDEO Rusia, dovada dezastrului! / Tancurile T-90S destinate exportului au fost trimise pe frontul din Ucraina