Matematicienii dezvăluie care este singura metodă eficientă de a juca la pariuri

Matematicienii dezvăluie care este singura metodă eficientă de a juca la pariuri

Pariurile sportive atrag tot mai mulți români, însă doar o mică parte a acestora câștigă bani constant. Este vorba despre pariorii profesioniști, care, prin disciplină, bună cunoaștere a domeniului și formule matematice reduc pe cât posibil partea care îi revine hazardului în deciderea unui pariu.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu pariurile, trebuie spus că biletele pot fi de două feluri, în funcție de numărul de meciuri incluse pe ele: simple (cu un singur eveniment) și multiple (cu cel puțin două evenimente). Potrivit calculului probabilităților, singura metodă eficientă de a paria e reprezentată de biletele din prima categorie.

Un singur meci pe bilet mărește șansele de câștig cu un anumit procent. Noi procente se adaugă prin respectarea unor reguli care țin de gestionarea bugetului, de analizarea evenimentului în sine și de depistarea unui raport avantajos între cota oferită de casa de pariuri și probabilitatea ca pariul să fie câștigător.

Gestionarea bugetului 

Gestionarea bugetului – Money Management – reprezintă modul în care este împărțit bugetul pentru atingerea țintei de profit. Există mai multe variante în acest sens. Pariorii profesioniști stabilesc miza fiecărui pariu în funcție de bancă și de gradul de risc. Cei care pot conta pe bugete mari nu mizează niciodată mai mult de 5% din bancă. În general, pariorii care trăiesc din această activitate plasează 3% din bancă pe bilete cu probabilități de câștig care corespund cotelor între 1.70 și 2.00.

Calculul cotelor

Așa cum se poate observa, nu am scris „pe cote între 1.70 și 2.00”, pentru că aceste cote nu reflectă totdeauna fidel gradul de risc al unui pariu, bookmakerii ghidându-se și după alte criterii în stabilirea lor. Pariorii profesioniști calculează singuri cotele reale pentru selecțiile pe care le consideră interesante, printr-un algoritm perfecționat de-a lungul timpului, în care introduc toate informațiile care pot avea relevanță în stabilirea rezultatului meciului respectiv:  date statistice, echipe probabile, absenți, contextul în care se desfășoară evenimentul, motivația fiecărei echipe, elemente de atmosferă din cele două loturi, tipul și starea suprafeței de joc etc.

Algoritmul returnează o valoare care poate reprezenta fie șansa ca pariul să fie câștigător (transformată apoi în cotă reală), fie direct cota reală. În cazul în care cota calculată de parior este mai mare decât cea oferită de agenția de pariuri online, pariul are „undă verde”.

Folosirea unui asemenea algoritm elimină riscul ca pariorul să fie indus în eroare de un posibil subiectivism, decizia fiind luată cu ajutorul unei formule matematice obiective.

Împărțirea bugetului în părți egale

Există și o categorie de pariori care nu schimbă miza în funcție de pariu. Ei împart bugetul în părți egale și plasează fiecare bilet pe cotă 2.

Există profit atunci când peste jumătate din biletele plasate sunt câștigătoare. În mod normal, un parior priceput poate să câștige 55 de bilete din 100. Asta ar însemna să aibă ghinion în 45 de meciuri.

Teoretic, cota 2.00 înseamnă 50% șanse de câștig. Practic, din cauza marjei de profit pe care operatorii o introduc în cotele oferitem, un pariu cu 50% șanse de câștig va avea cotă mai mică de 2.00 pe site-ul de pariuri.

Matematica, mai exact calculul probabilităților, joacă un rol esențial în pariurile sportive. Pariorii profesioniști sunt asemenea unor roboți, pentru care contează doar regula pariului individual și algoritmul pus la punct în ani și ani de activitate.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro