Material lemnos de peste 60.000 lei, confiscat în urma mai multor percheziţii în Maramureş şi Satu Mare

Material lemnos de peste 60.000 lei, confiscat în urma mai multor percheziţii în Maramureş şi Satu Mare

Peste 130 metri cub de material lemnos în valoare de 62.000 de lei a fost confiscat în urma a 12 percheziţii domiciliare la şapte persoane fizice şi sediul social al cinci persoane juridice din judeţele Maramureş şi Satu Mare, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

"Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri şi documente de interes pentru soluţionarea cauzei penale, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, s-a dispus indisponibilizarea cantităţii de 134,81 mc material lemnos, confiscare faptică a 53,58 mc lemn lucru rotund şi 80,94 mc cherestea, iar în echivalent valoric 0,29 mc cherestea răşinoase, în valoare totală de peste 62.000 de lei", a spus Ionela Cozma.

Potrivit acesteia, activităţile au fost realizate în baza mandatelor de percheziţie, emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Târgu Lăpuş, în cadrul unui dosar penal înregistrat în anul 2021, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

De asemenea, la percheziţii au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş - Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic, Serviciul de Acţiuni Speciale, Poliţia Oraşului Târgu Lăpuş, Secţiei 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare - Poliţia Municipiului Carei.

Activităţile poliţiştilor s-au realizat cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş şi din cadrul Gărzii Forestiere Cluj. AGERPRES / (AS - autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...