Matteo Renzi se întâlneşte pentru prima dată în privat cu Papa Francisc

Matteo Renzi se întâlneşte pentru prima dată în privat cu Papa Francisc

Papa Francisc îl primeşte vineri după-amiaza la reşedinţa sa de la Sfânta Marta pe noul premier italian Matteo Renzi, într-o audienţă cu caracter "familial", potrivit unor surse de la Vatican.

Matteo Renzi se întâlneşte pentru prima dată în privat cu Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Matteo Renzi, din Partidului Democrat (centru-stânga), va fi însoţit de cei trei copii şi soţia sa, Agnese, au precizat aceste surse pentru agenţia de informaţii despre Vatican i.media, confirmând informaţii publicate de presa italiană.

Întâlnirea, la reşedinţa privată a Papei, cu un protocol "redus", nu este înscrisă în programul oficial al Suveranului Pontif.

În urma ei, Biroul de presă al Vaticanului nu va emite un comunicat.

Renzi, în vârstă de 39 de ani, care a preluat funcţia de şef al Guvernului în urmă cu 40 de zile, este un catolic practicant.

O întâlnire "mai formală" între Papă şi preşedintele Consiliului italian, potrivit tradiţiei, urmează să aibă loc în curând.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Și cu asta și-a tras-o Cherecheș?

2 VIDEO Președintele PSD al Camerei Deputaților, Alfred Simonis: „Futu-ți morții mă-tii să-ți fut! Băga-mi-aș pula-n mă-ta, îți sparg dinții, ascultă ce…

3 Reacția unui american care a luat prânzul într-un resturant din România. „Jur că de când sunt eu n-am mai văzut așa ceva!”

4 Imagine de o sută de puncte cu Cherecheș prins în Augsburg, Germania

5 VIDEO „L-am considerat fratele meu, venea la noi acasă”