Max Verstappen a câștigat al treilea titlu de campion mondial la F1 în Qatar

Max Verstappen a câștigat al treilea titlu de campion mondial la F1 în Qatar

Pilotul olandez Max Verstappen de la Red Bull a cucerit al treilea său titlu consecutiv de campion mondial de Formula 1, sâmbătă, pe circuitul Lusail, într-o cursă plină de evenimente, după ce coechipierul său, mexicanul Sergio Perez, a fost nevoit să abandoneze în timpul cursei de sprint din cadrul Marelui Premiu al Qatarului, scrie Agerpres.

Max Verstappen FOTO: Profimedia

Verstappen nu avea nevoie decât de trei puncte pentru a obţine titlul, iar coechipierul mexican era singurul care mai putea întârzia încununarea sa. Perez a fost nevoit să abandoneze după ce a fost acroşat de francezul Esteban Ocon (Alpine), în al 11-lea tur, astfel că nu mai conta ce punctaj ar fi obținut Verstappen, care era al treilea în acel moment.

Max Verstappen (26 ani) va pleca din pole position, duminică, în Marele Premiu al Qatarului, în căutarea celei de-a 14-a victorii în 17 curse în acest sezon. Max a stabilit în această stagiune şi recordul de victorii consecutive (zece), având şi două victorii în cele patru curse de sprint.

Cursa de sprint, care a avut 19 tururi, a fost câştigată de australianul Oscar Piastri (McLaren), urmat de Verstappen, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat britanicul Lando Norris (McLaren).

Verstappen este al cincilea pilot din Formula 1 care a câștigat trei titluri consecutive de campion mondial la F1, după Juan Manuel Fangio (patru - 1954-1957), Michael Schumacher (cinci - 2000-2004), Sebastian Vettel (patru - 2010-2013) şi Lewis Hamilton (patru - 2017-2020).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?