Max Verstappen, de neoprit. A câștigat în Belgia, deși fusese retrogradat pe locul 6 pe grila de start

Max Verstappen, de neoprit. A câștigat în Belgia, deși fusese retrogradat pe locul 6 pe grila de start

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull Racing) a câştigat Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat duminică pe circuitul de la Spa-Francorchamps, obţinând a opta sa victorie consecutivă în actuala ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1.

Max Verstappen nu are rival în Formula 1. Foto EPA EFE

Cel mai rapid în calificările de vineri, Verstappen a fost nevoit să ia startul în cursă din linia a treia a grilei, după ce a fost retrogradat cinci locuri pentru schimbarea motorului monopostului său peste cota autorizată de regulament.

Însă olandezul a reuşit să preia conducerea cursei după numai 17 tururi, rămânând apoi în frunte până la final. Verstappen (25 ani), campionul mondial din ultimele două sezoane, l-a devansat cu peste 22 de secunde pe mexicanul Sergio Perez, coechipierul său de la Red Bull Racing. Poziţia a treia a fost ocupată de monegascul Carles Leclerc (Ferrari).

Pilotul batav reuşeşte astfel "dubla" la Spa-Francorchamps, după ce s-a impus sâmbătă în cursa de sprint găzduită de circuitul belgian. Cu zece Grand Prix-uri câştigate în 2023, Max Verstappen şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului piloţilor , făcut încă un pas către al treilea său titlu mondial consecutiv.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat