MB : Încrederea față de Cameron a scăzut; ambele tabere de campanie înainte de referendumul privind UE sunt la egalitate (sondaj)

MB : Încrederea față de Cameron a scăzut; ambele tabere de campanie înainte de referendumul privind UE sunt la egalitate (sondaj)

Rata încrederii față de premierul britanic, David Cameron (conservator), a scăzut cu 8%, înainte de referendumul privind apartenența Regatului Unit la Uniunea Europeană (UE), indică joi un sondaj YouGov realizat pentru cotidianul The Times, relatează agenția Reuters.

Potrivit sondajului, procentul partizanilor rămânerii Regatului Unit în Uniunea Europeană este sensibil egal cu cel al susținătorilor ieșirii țării din blocul comunitar — 39%. Totodată, 5% dintre cei chestionați spun că nu vor merge la vot, iar 17% s-au declarat indeciși.

În legătură cu UE, încrederea publică față de Cameron a scăzut cu opt puncte procentuale, ajungând la 21%, comparativ cu un sondaj din 21-22 februarie. În schimb, liderul laburist Jeremy Corbyn a câștigat 2 puncte procentuale, ajungând la 28%.

Referitor la primarul Londrei, Boris Johnson, care se află în fruntea campaniei pentru ieșirea țării din UE, încrederea față de edilul capitalei a scăzut cu 8 puncte procentuale, ajungând la 26%.

Sondajul online a fost efectuat pe un eșantion de 1.693 de persoane, în perioada 11-12 aprilie, precizează The Times.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”

5 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina