MB: Operaţiunea poliţiei pentru vizita lui Trump a costat aproape 18 milioane de lire

MB: Operaţiunea poliţiei pentru vizita lui Trump a costat aproape 18 milioane de lire

Operaţiunea poliţiei pentru vizita preşedintelui american Donald Trump în Marea Britanie este estimată la aproape 18 milioane de lire sterline, scrie joi Press Association.

Mii de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru vizita de trei zile a lui Trump din vara acestui an, în cea mai mare mobilizare de la revoltele din 2011.

Sara Thornton, care prezidează Consiliul Naţional al Şefilor de Poliţie, a declarat că a fost o "operaţiune semnificativă", cu preşedintele Statelor Unite vizitând patru zone şi cu proteste ce au avut loc în multe altele.

"Aproape toate forţele au sprijinit operaţiunea cu aproape 10.000 de ofiţeri desfăşuraţi în toată ţara, care au efectuat peste 26.000 de ture de lucru. Costul total al operaţiunii este în curs de elaborare, însă o estimare anticipată este de aproape 18 milioane de lire", a declarat ea. "Majoritatea forţelor de ordine au trebuit să revoce zilele de odihnă ale poliţiştilor" şi să prelungească turele de lucru. În pofida provocărilor, munca grea a ofiţerilor şi a personalului a făcut ca publicul să fie tot timpul în siguranţă", a mai spus ea.

Efectuând prima sa vizită în Marea Britanie în calitate de preşedinte, Trump a purtat discuţii cu premierul Theresa May şi s-a întâlnit cu regina la castelul Windsor. Ulterior, liderul de la Casa Albă s-a deplasat în Scoţia unde a jucat golf şi s-a cazat la un hotel din Turnberry aparţinând familiei sale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro