MB: Şefa poliţiei din Londra şi-a anunţat demisia

MB: Şefa poliţiei din Londra şi-a anunţat demisia

Şefa poliţiei metropolitane londoneze ('Met'), Cressida Dick, şi-a anunţat demisia joi seara, pe fondul unei crize de încredere şi în urma unui raport referitor la comportamente rasiste, misogine şi discriminatorii în cadrul Scotland Yard, relatează AFP.

Cressida Dick a declarat într-un comunicat că ''nu are de ales decât să demisioneze''.

''Este clar că primarul nu mai are încrederea necesară pentru ca eu să continui'', a spus ea, precizând că va rămâne în funcţie până la numirea succesorului ei.

Poliţia din Londra a fost, de asemenea, aspru criticată pentru că a întârziat să ancheteze petreceri din Downing Street şi în cercurile puterii, în pofida restricţiilor de sanitare, scandal care ameninţă supravieţuirea politică a premierului Boris Johnson.

Criticat pentru o serie de petreceri în Downing Street în plin lockdown, Boris Johnson trece prin cea mai gravă criză de la ascensiunea sa triumfală la putere în vara lui 2019.


Într-un mesaj postat pe Twitter, premierul britanic i-a mulţumit Cressidei Dick pentru ''protejarea publicului şi pentru că străzile noastre sunt mai sigure''. ''Doamna Cressida şi-a servit ţara cu mare dăruire şi distincţie timp de multe decenii'', se arată în mesaj.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…