McCarthy nu a menționat Ucraina atunci când a anunțat prioritățile Camerei Reprezentanților

McCarthy nu a menționat Ucraina atunci când a anunțat prioritățile Camerei Reprezentanților

Republicanul a menționat că parlamentarii s-au angajat să oprească risipa de fonduri a Washingtonului pentru a reduce prețurile la alimente, benzină, mașini, locuințe și, de asemenea, pentru a opri creșterea datoriei publice.

Kevin McCarthy. Foto: Arhiva Adevărul

Republicanul Kevin McCarthy a anunțat prioritățile Camerei Reprezentanților SUA, al cărei speaker a fost ales în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Acum două luni dumneavoastră (cetăţenii SUA) aţi votat pentru o nouă direcţie pentru ţara noastră. <...> Acum intenţionăm să ne îndeplinim obligaţia faţă de dumneavoastră”, a spus McCarthy. sâmbăta.

Potrivit acestuia, vorbim despre obligația legiuitorilor de a asigura o economie puternică, securitate și libertate în interiorul țării, precum și responsabilitatea guvernului. „De aceea ne angajăm să oprim risipa de fonduri a Washingtonului pentru a reduce prețurile la alimente, benzină, mașini, locuințe și pentru a opri creșterea datoriei publice. Ne angajăm să reducem excesul de reglementare, să obținem prețuri mai mici la energie, să creăm locuri de muncă bine plătite”, a continuat McCarthy.

Printre prioritățile principale, el a subliniat combaterea fluxului ilegal de migranți peste granița cu Mexic și competiția cu Beijingul.

În același timp, McCarthy în discursul său nu a menționat deloc situația din Ucraina și alocarea de fonduri pentru a ajuta Kievul.

"Intenționăm să adoptăm proiecte de lege care să rezolve problemele stringente ale țării noastre, de la granița de sud larg deschisă, până la politicile energetice care au pus America pe ultimul loc <...>. Vom aborda și problemele pe termen lung ale Americii: datoria [publică] și creșterea Partidului Comunist Chinez).<...> În ceea ce privește PCC, vom crea un comitet special bipartizan pentru China pentru a descoperi cum să readucem în SUA sute de mii de locuri de muncă care au plecat în China, iar apoi vom câștiga aceasta competiție economică”, a adăugat vorbitorul.

Liderul republican McCarthy a fost ales Președintele Camerei Reprezentanților SUA în cel de-al 15-lea tur de scrutin. Poziția sa este a treia ca importanță în ierarhia conducerii SUA. Era de așteptat ca McCarthy să ocupe această poziție marți, dar din cauza opoziției unui grup restrâns de colegi de partid, el nu a putut obține numărul necesar de voturi în ultimele zile. Potrivit rapoartelor presei, McCarthy a trebuit să facă o serie de concesii pentru a încerca să-i convingă pe congresmeni să-i aprobe candidatura. El, în special, a fost de acord cu anumite restricții cu privire la termenii și condițiile mandatului său ca speaker al Camerei Reprezentanților.

Înainte de numirea președintelui, munca camerei inferioare a Congresului a rămas, de fapt, paralizată, întrucât legiuitorii nu au avut ocazia să depună jurământul și să treacă la activitatea de zi cu zi, cu drepturi depline.

Ajutorul SUA către Kiev

Primăvara trecută, Congresul SUA a alocat 40 de miliarde de dolari administrației de la Washington pentru a oferi Kievului asistență, inclusiv militară și economică. La începutul lunii octombrie, președintele american Joe Biden a semnat o lege aprobată de parlamentari pentru a continua finanțarea guvernului SUA până la 16 decembrie 2022, inclusiv 12,4 miliarde de dolari în asistență suplimentară pentru Ucraina.

În decembrie, a fost aprobat bugetul țării pentru anul fiscal 2023 (începând cu 1 octombrie 2022), care prevedea alocarea a 44,9 miliarde de dolari pentru diverse nevoi legate de asistența Ucrainei și a aliaților NATO ai Washingtonului.

McCarthy a declarat în noiembrie anul trecut că republicanii din Camera Reprezentanților SUA nu vor permite Washingtonului să ofere asistență financiară nelimitată și nefondată Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?