MDK-3 rusești sapă tranșee la Belgorod/Ucraina va încerca încercuirea la Lugansk intrând prin teritoriul Rusiei?

MDK-3 rusești sapă tranșee la Belgorod/Ucraina va încerca încercuirea la Lugansk intrând prin teritoriul Rusiei?

În urmă cu aproximativ șase luni au apărut primele informații privind intenția Rusiei de a construi fortificații în regiunea Belgorod, la granița cu Ucraina.

Între timp activitatea a fost confirmată și chiar promovată de autoritățile ruse, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, dând publicității noi date despre stadiul construcției „liniei de apărare”.

Potrivit acestuia, lucrările la aliniamentul defensiv care se construiește “din cauza situației tensionate din regiune, inclusiv a numeroaselor bombardamente ucrainene”, au început în aprilie, iar în prezent „se desfășoară la scară largă”.

Fotografiile făcute publice de guvernatorul rus arată săparea de tranșee și terasamentele antitanc prin utilizarea renumitelor mașini rusești de săpat șanțuri MDK-3, precum și montarea de blocuri de beton piramidale de-a lungul căilor de acces.

2. -imagine fara descriere- (fortificatii_69200800.jpeg)

Din luna octombrie, autoritățile ruse au încetat să mai evite recunoașterea acestor activități. Mai mult, Rusia a început să promoveze procesul de dezvoltare a așa-numitei „linii de apărare” în regiunea Belgorod ca fiind un demers legitim, destinat protejării propriei populației din regiune împotriva acțiunilor agresive ucrainene.

Oficialii ruși au susținut că aceste structuri terestre de apărare vor face parte dintr-un sistem combinat de apărare și că vor exista mai multe astfel de aliniamente.

Potrivit guvernatorului, construirea acestor fortificații în regiunea Belgorod se dorește să fie o continuare a așa-numitei „linii Wagner”, pe care rușii au început să o construiască în toamnă în zona ocupată din regiunea ucraineană Lugansk.

Ar putea Ucraina încerca învăluirea trupelor ruse din Lugansk, intrând prin teritoriul Rusiei?

Deși media din Ucraina consideră că este doar propagandă, surse ruse susțin că linia de apărare cu fortificații va fi realizată de la granița ruso-ucraineană până la în localitatea Kreminna, iar apoi la sud până la Svitlodarsk, respectiv pe o distanță de aproximativ 200 de kilometri.

Cel mai probabil partea ucraineană nu se înșeală când tratează informațiile ruse privind fortificațiile drept propagandă specifică Kremlinului, însă, în spatele falsei griji afișate de autorități față de populația locală de la frontiera cu Ucraina, stau probabil temerile comandanților ruși de pe frontul din estul Ucrainei.

Efortul depus și importanța acordată acestor lucrări arată mai degrabă că Kremlinul nu exclude posibilitatea ca trupele ucrainene, întâmpinând o rezistență puternică în contraofensivă, să încercare o învăluire a apărării ruse consolidate în Luganskul ocupat, dinspre nord prin est, adică prin teritoriul rus din Belgorod, mai puțin apărat decât aliniamentul din Lugansk în care forțele combatante se află în contact.

SURSA: defenseromania.ro

„Speculații ridicole despre o fantasmagorică invazie ucraineană”: Noua operațiune sub steag fals pe care pare că o pregătește Kremlinul

Se pare că la Kremlin se creează premisele pentru un atac sub steag fals în regiunea Belgorod, Rusia, probabil în încercarea de a recâștiga sprijinul populației pentru războiul din Ucraina, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare .

Orașul Belgorod din regiunea rusă cu același numeFoto: DreamsTime / Ukrphoto

Propagandiștii Kremlinului au început să formuleze ipoteza că forțele ucrainene doresc să invadeze regiunea Belgorod, iar alte surse rusești au remarcat că forțele rusești trebuie să recâștige controlul asupra orașului Kupyansk, regiunea Harkov, pentru a minimiza amenințarea unui atac ucrainean.

Aceste afirmații circulă de mult timp în cadrul comunității bloggerilor militari (milbloggeri), care au criticat comandamentul militar rus pentru că a abandonat pozițiile tampon din Vovchansk, în nord-estul regiunii Harkov, după retragerea rusă din regiune în septembrie.

De asemenea, milbloggeri ruși și-au intensificat marți apelurile pentru ca Rusia să recupereze teritoriile eliberate în regiunea Harkov, afirmând că astfel de măsuri preventive îi vor împiedica pe ucraineni să desfășoare operațiuni de asalt în direcțiile Kupyansk și Vovchansk.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a publicat, de asemenea, imagini care prezintă fortificațiile liniei Zasechnaya de la granița dintre Ucraina și regiunea Belgorod.

Finanțatorul Grupului Wagner, Evgheniy Prigozhin, a precizat că Wagner construiește Linia Zasechnaya după ce aceasta și-a schimbat numele din Linia Wagner, deoarece „multor oameni din [Rusia] nu le place activitatea companiei militare private Wagner". Companiile militare private sunt ilegale în Rusia.

Speculații ridicole despre o fantasmagorică invazie ucraineană

Afirmațiile rusești privind un atac iminent al Ucrainei asupra regiunii Belgorod sunt absurde și au ca unic scop sperierea publicului larg pentru a susține războiul.

Ucraina nu are niciun interes strategic în invadarea Rusiei și nici capacitatea de a face acest lucru la o asemenea scară. Forțele ucrainene continuă să elibereze așezările ocupate în vestul regiunii Lugansk, după victoria lor în nordul regiunii Harkov.

Sprijinul pentru absurda invazie rusă din Ucraina este în scădere în rândul locuitorilor ruși din regiunile de frontieră și din restul țării, ca urmare a mobilizării și a eșecurilor militare.

Surse ale publicațiilor rusești de opoziție au spus că rudele celor mobilizați au declanșat proteste în 15 regiuni rusești de la sfârșitul lunii octombrie și până acum, cele mai notabile având loc în regiunile de la granița cu Ucraina.

O publicație rusă de opoziție, Meduza, citând două surse anonime apropiate Kremlinului, a raportat că Administrația prezidențială rusă a efectuat un sondaj intern în diferite regiuni, în care mulți cetățeni și-au exprimat apatia față de război.

ISW notează că, deși nu poate verifica în mod independent relatarea Meduza, apelurile apărute pentru demobilizare în rândul rudelor bărbaților recrutați sugerează că propaganda rusă este ineficientă în contracararea consecințelor reale ale războiului asupra societății.

Aceste speculații ridicole despre o fantasmagorică invazie ucraineană a Rusiei pot fi, de asemenea, o parte a efortului Kremlinului de a liniști comunitatea naționalistă rusă pro-război.

Milbloggeri ruși au acuzat în mod repetat Kremlinul și Ministerul rus al Apărării că nu au reușit să apere Rusia, inclusiv teritoriile recent „anexate”. Cu toate acestea, este puțin probabil ca Kremlinul să fie capabil să invadeze iar regiunea Harkov, așa cum cer aceste personalități naționaliste.

(foto articol: © Ukrphoto | Dreamstime.com )


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…