Meci "diplomatic" de fotbal: Echipa MAE a învins Franţa cu 6-2 - GALERIE FOTO

Echipa de fotbal a Ministerului Afacerilor Externe a învins cu 6-2 echipa Ambasadei Franţei la Bucureşti, într-un meci amical disputat, sâmbătă, la Clubul Diplomatic, din echipa română făcând parte şi Miodrag Belodedici.

Meci "diplomatic" de fotbal: Echipa MAE a învins Franţa cu 6-2 (Imagine: Facebook MAE)

GALERIE FOTO

Echipa MAE a purtat tricouri inscripţionate cu numele jucătorilor care făceau parte din lotul României în 1932 -precum Alexandru Schwartz, Iuliu Bodola sau Ştefan Dobay -, pentru a aminti astfel de primul meci din istorie dintre echipele naţionale ale României şi Franţei, disputat pe 22 iunie la Bucureşti, pe Stadionul "ONEF", informează MAE, într-un comunicat de presă.

Din tribune, echipa franceză a fost susţinută de François Saint-Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, iar pe terenul de la Clubul Diplomatic au fost prezenţi Miodrag Belodedici şi Ciprian Paraschiv, care au jucat în echipa românească.

Din echipa franceză au făcut parte atât diplomaţi din cadrul misiunii, cât şi reprezentanţi ai Institutului Francez şi ai Liceului Francez.

Meciul a fost câştigat de echipa MAE cu scorul de 6-2, ambele echipe fiind susţinute de suporteri români şi francezi aflaţi în aşteptarea întâlnirii directe Franţa-România din debutul Campionatului European de la Paris, din 10 iunie, mai precizează sursa citată.

Meciul face parte dintr-o serie de evenimente sportive organizate de MAE, în cadrul Cupei ministerului, la Clubul Diplomatic din Bucureşti, în perioada 28 mai – 5 iunie. La Cupa MAE vor mai fi organizate competiţii de baschet, badminton, tenis de câmp, tenis de masă, şah, golf şi ciclism.

În prima parte a zilei, s-a desfăşurat turul ciclist pe traseul Fântâna Mioriţa–Piaţa Victoriei şi retur, care a adus împreună la start atât diplomaţi români şi străini, cât şi reprezentanţi ai societăţii civile. La ediţia din acest an a Cupei MAE participă peste 150 de concurenţi din 30 de ţări.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 HOPA! Kovesi iese la rampă pentru a stopa PORCĂRIILE Propagandei PSD! „NU a existat secție pentru magistrați î…

3 MAFIE pe față! Condiția secretă pusă de Tăriceanu pentru a vota Guvernul Orban

4 „Folosiți NUCLEARA, domnule Orban!” Excepționalul mesaj al fostului consilier prezidențial Iulian Fota către p…

5 Rareș Bogdan anunță desființarea Secției Speciale

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia