Meci "diplomatic" de fotbal: Echipa MAE a învins Franţa cu 6-2 - GALERIE FOTO

Meci "diplomatic" de fotbal: Echipa MAE a învins Franţa cu 6-2 - GALERIE FOTO

Echipa de fotbal a Ministerului Afacerilor Externe a învins cu 6-2 echipa Ambasadei Franţei la Bucureşti, într-un meci amical disputat, sâmbătă, la Clubul Diplomatic, din echipa română făcând parte şi Miodrag Belodedici.

Meci "diplomatic" de fotbal: Echipa MAE a învins Franţa cu 6-2 (Imagine: Facebook MAE)

GALERIE FOTO

Echipa MAE a purtat tricouri inscripţionate cu numele jucătorilor care făceau parte din lotul României în 1932 -precum Alexandru Schwartz, Iuliu Bodola sau Ştefan Dobay -, pentru a aminti astfel de primul meci din istorie dintre echipele naţionale ale României şi Franţei, disputat pe 22 iunie la Bucureşti, pe Stadionul "ONEF", informează MAE, într-un comunicat de presă.

Din tribune, echipa franceză a fost susţinută de François Saint-Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, iar pe terenul de la Clubul Diplomatic au fost prezenţi Miodrag Belodedici şi Ciprian Paraschiv, care au jucat în echipa românească.

Din echipa franceză au făcut parte atât diplomaţi din cadrul misiunii, cât şi reprezentanţi ai Institutului Francez şi ai Liceului Francez.

Meciul a fost câştigat de echipa MAE cu scorul de 6-2, ambele echipe fiind susţinute de suporteri români şi francezi aflaţi în aşteptarea întâlnirii directe Franţa-România din debutul Campionatului European de la Paris, din 10 iunie, mai precizează sursa citată.

Meciul face parte dintr-o serie de evenimente sportive organizate de MAE, în cadrul Cupei ministerului, la Clubul Diplomatic din Bucureşti, în perioada 28 mai – 5 iunie. La Cupa MAE vor mai fi organizate competiţii de baschet, badminton, tenis de câmp, tenis de masă, şah, golf şi ciclism.

În prima parte a zilei, s-a desfăşurat turul ciclist pe traseul Fântâna Mioriţa–Piaţa Victoriei şi retur, care a adus împreună la start atât diplomaţi români şi străini, cât şi reprezentanţi ai societăţii civile. La ediţia din acest an a Cupei MAE participă peste 150 de concurenţi din 30 de ţări.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!