Meciul din Campionatul Franței dintre Marsilia și Lyon a fost anulat din cauza violențelor

Meciul din Campionatul Franței dintre Marsilia și Lyon a fost anulat din cauza violențelor

Antrenorul principal al Lyonului, Fabio Grosso, a suferit răni faciale după ce fanii lui Marsilia au aruncat cu pietre într-un autobuz în care se aflau jucători rivali și personalul antrenor.

Fabio Grosso, rănit de suporteri Olympique Marseille. Foto: Nexta TV via X

Meciul din runda a 10-a a campionatului francez de fotbal dintre Marsilia și Lyon a fost anulat din cauza violențelor din Marsilia declanșate înainte de începerea jocului. Anunțul a fost făcut pe stadionul Vélodrome din Marsilia, unde urma să aibă loc întâlnirea.

Autocarul echipei din Lyon, după atacul Marseilles-ilor. Foto: Nexta TV via X

Autocarul echipei din Lyon, după atacul Marseilles-ilor. Foto: Nexta TV via X

"Dragi suporteri, meciul nu va avea loc în această seară. Vă rugăm să rămâneți liniștiți, să vă îndreptați spre ieșire și să urmați instrucțiunile stewarzilor", se arăta într-un mesaj postat pe Stade Velodrom.

După cum a relatat anterior ziarul francez L'Equipe, înainte de începerea meciului, fanii lui Marsilia au aruncat cu pietre într-un autobuz cu jucători și antrenori de la Lyon. Antrenorul principal al Lyonului, Fabio Grosso, a suferit leziuni faciale din cauza cioburilor.

Pe lângă atacul asupra autobuzelor din Lyon de către Marseillais, suporterii Olympique Lyon au fost văzuți făcând gesturi rasiste duminică la Vélodrom, înainte de anunțul amânării meciului dintre cele două cluburi. Unii și-au arătat chiar dorința de a lupta cu fanii locali. Bine controlați de poliție, aceștia au reușit să ajungă, într-un relativ calm, în zona vizitatorilor, în standul Jean-Bouin, cu puțin înainte de ora 20.00.

Marsilia se află pe locul nouă în Campionatul Franței, echipa a înscris 12 puncte. Lyon este pe ultimul, locul 18 cu trei puncte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat