Meciul Niemann - Carlsen se joacă la tribunal. Situație explozivă în șahul mondial. Miză de 100 de milioane de dolari

Meciul Niemann - Carlsen se joacă la tribunal. Situație explozivă în șahul mondial. Miză de 100 de milioane de dolari

Marele maestru american la şah Hans Niemann a anunţat că îl dă în judecată pentru calomnie pe Magnus Carlsen şi că vrea despăgubiri de cel puţin 100 de milioane de dolari. Niemann a fost acuzat că a trișat în peste 100 de partide.

Magnus Carlsen e considerat cel mai mare jucător de șah al tuturor timpurilor. Foto Facebook

Pârâţii în procesul intentat în Missouri de Niemann sunt Magnus Carlsen, compania Play Magnus AS d/b/a Play Magnus Group, Chess.com, Daniel Rensch şi Hikaru Nakamura.

În plângere se precizează că pârâţii au avut în mod repetat declaraţii false şi calomnioase cu privire la Niemann, afectând astfel reputaţia acestuia. În plus, Hans Niemann a pierdut potenţiale câştiguri la turnee la care nu a mai avut acces ca urmare a acuzaţiilor că a trişat.

La începutul acestei luni, Chess.com a publicat un raport care arăta că Hans Niemann a trişat probabil la cel puţin 100 de meciuri online. “Cred că Niemann a trişat mai mult şi recent, ceea ce nu a recunoscut public”, a comentat luna trecută Magnus Carlsen, mare maestru norvegian.

La 19 ani, are cifre superioare lui Bobby Fischer

Chess.com, platformă de şah cu peste 100 de milioane de membri în întreaga lume, a confirmat afirmaţiile lui Carlsen. Într-un raport întins pe 72 de pagini, bazat pe analiza meciurilor, performanţe, comportamentul de la meciuri şi diverse metode de detectare, se susține că, până în 2020, Niemann a “primit probabil asistenţă ilegală la peste 100 de meciuri online”, inclusiv la meciuri la care erau în joc premii în bani.

În baza datelor analizate, Chess.com a considerat progresul americanului, care a devenit mare maestru în ianuarie 2021, “extraordinar din punct de vedere statistic” şi superior progreselor pe care le-au avut genii din şah ca Bobby Fischer sau Magnus Carlsen.

A recunoscut că a trișat în adolescență

Americanul, care a recunoscut până acum că a trişat la două meciuri, când avea 12 ani şi 16 ani, a fost acuzat de adversarii săi chiar că trișează prin intermediul unui vibrator anal!

Hans Niemann primește acuzații din toate părțile. Foto chessdom.com

Hans Niemann primește acuzații din toate părțile. Foto chessdom.com

Norvegianul Magnus Carlsen, de 5 ori campion mondial și considerat cel mai mare jucător din istoria șahului, a agitat puternic apele după ce a ales să îl boicoteze în mai multe jocuri pe un adolescent american, Hans Niemann, de doar 19 ani. Norvegianul s-a retras din Cupa Sinquefield, competiție cu premii în valoare de 500.000 de dolari, după o înfrângere șoc împotriva lui Niemann. Norvegianul în vârstă de 31 de ani a pierdut deși a jucat cu piesele albe, considerate un avantaj important între doi mari maeștri.

Niemann, acuzat că folosește un vibrator anal!

„Dacă vorbesc, am probleme mari”, s-a mărginit să declare Carlsen. Conform Guardian, o teorie care circulă pe internet, popularizată și de afaceristul Elon Musk, este că Niemann a folosit mărgele anale vibrante pentru a se ajuta. Procedeul curios ar presupune un anumit cod transmis de cineva care ar folosi motoare online de analiză a jocului.

Alții au speculat că Hans Niemann ar fi aflat deschiderea lui Magnus și pregătirile acestuia pentru joc. Ambele ipoteze au fost negate de Niemann. Au fost și câțiva care au sugerat că americanul, care spune că petrece 10-12 ore pe zi în fața tablei de șah, ar fi fost pur și simplu cel mai bun jucător al zilei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro