Meciul vieţii pentru românca Gabriela Talabă, la Varşovia: Va întâlni cea mai bună jucătoare a lumii

Meciul vieţii pentru românca Gabriela Talabă, la Varşovia: Va întâlni cea mai bună jucătoare a lumii

Gabriela Talabă (26 de ani) – Talabă-Lee după căsătorie – e o jucătoare născută la Galaţi, de 1,72 de metri înălţime, care până acum a câştigat puţin sub 300.000 de dolari din tenis.

Chiar dacă e o sportivă din afară Top 100 mondial, în ultimele sezoane, Gabriela, aflată acum pe locul 146 în lume, a progresat mult, după cum arată şi clasamentul ei la fiecare sfârşit de an:

*2019: 307 WTA

*2020: 205 WTA

*2021: 218 WTA

În actuala stagiune, românca a adunat până acum 15 victorii şi 17 înfrângeri. Deşi, de obicei, participă la întreceri ITF, acum, la Varşovia, Gabriela a pornit din calificări şi, din postura de lucky-loser, a avansat pe tabloul principal. În runda inaugurală, a trecut de Raluca Georgiana Şerban (25 de ani, 185 WTA), jucătoare de origine română care reprezintă Cipru.

Iar astăzi, de la ora 15.30 (Digi Sport 4), pentru Gabriela Talabă-Lee urmează meciul anului! Pentru că, în turul II de la Varşovia, o va întâlni pe ocupanta locului 1 mondial, Iga Swiatek. Aceasta a ţinut să joace la Poland Open 2022 pentru a le face o bucurie conaţionalilor ei care vor să o vadă evoluând şi acasă.

România mai are o sportivă pe tabloul de la Poland Open 2022. Vorbim despre Ana Bogdan (29 de ani, 108 WTA). Aceasta a trecut deja în sferturile competiţiei şi va juca, mâine, cu Laura Pigossi (113 WTA).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…