Medic din cadrul Casei Județene de Pensii Ilfov, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui medic din cadrul Casei Județene de Pensii Ilfov pentru săvârșirea unui număr de 63 de infracțiuni de luare de mită, informează DGA.

"În urma probatoriului administrat, a rezultat faptul că, în luna martie 2017, inculpata M.E., în calitate de medic în specialitatea medicina muncii, șefă a Comisiei de Expertiză Medicală nr. 3 din cadrul Casei Județene de Pensii Ilfov, a primit de la 63 de persoane diferite sume de bani, pentru a realiza un act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv pentru întocmirea și eliberarea unor decizii asupra capacității de muncă sau pentru acordarea unor concedii medicale. Medicul, profitând de starea de nevoie în care s-au aflat pacienții, a primit banii după efectuarea actului medical, cu titlu de mită", se arată într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la data de 29 martie 2017 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatei, iar ulterior s-a dispus cercetarea acesteia sub control judiciar pentru 60 zile.

La finalizarea urmăririi penale și sesizarea instanței prin rechizitoriu s-a solicitat confiscarea sumei de 12.529 de lei de la inculpată, sumă asupra căreia se dispusese măsura asiguratorie a sechestrului.

Dosarul a fost constituit ca urmare a unei sesizări la linia telefonică Telverde Anticorupție a Direcției Generale Anticorupție — 0800.806.806, cu privire la suspiciunea săvârșirii unei fapte de corupție în legătură cu pensionarea anticipată a unei persoane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

4 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…