Medic din cadrul Casei Județene de Pensii Ilfov, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui medic din cadrul Casei Județene de Pensii Ilfov pentru săvârșirea unui număr de 63 de infracțiuni de luare de mită, informează DGA.

"În urma probatoriului administrat, a rezultat faptul că, în luna martie 2017, inculpata M.E., în calitate de medic în specialitatea medicina muncii, șefă a Comisiei de Expertiză Medicală nr. 3 din cadrul Casei Județene de Pensii Ilfov, a primit de la 63 de persoane diferite sume de bani, pentru a realiza un act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv pentru întocmirea și eliberarea unor decizii asupra capacității de muncă sau pentru acordarea unor concedii medicale. Medicul, profitând de starea de nevoie în care s-au aflat pacienții, a primit banii după efectuarea actului medical, cu titlu de mită", se arată într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la data de 29 martie 2017 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatei, iar ulterior s-a dispus cercetarea acesteia sub control judiciar pentru 60 zile.

La finalizarea urmăririi penale și sesizarea instanței prin rechizitoriu s-a solicitat confiscarea sumei de 12.529 de lei de la inculpată, sumă asupra căreia se dispusese măsura asiguratorie a sechestrului.

Dosarul a fost constituit ca urmare a unei sesizări la linia telefonică Telverde Anticorupție a Direcției Generale Anticorupție — 0800.806.806, cu privire la suspiciunea săvârșirii unei fapte de corupție în legătură cu pensionarea anticipată a unei persoane.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala