Medicii, indignați după ce sclavii PSD de la Sanitas au cerut sporuri pentru cei care tratează pacienţii de coronavirus. „Unora le lipseşte nu numai bunul simt, ci şi responsabilitatea, solidaritatea”

Medicii, indignați după ce sclavii PSD de la Sanitas au cerut sporuri pentru cei care tratează pacienţii de coronavirus. „Unora le lipseşte nu numai bunul simt, ci şi responsabilitatea, solidaritatea”

Medicii, indignați după ce sclavii PSD de la Sanitas au cerut sporuri pentru cei care tratează pacienţii de coronavirus. „Unora le lipseşte nu numai bunul simt, ci şi responsabilitatea, solidaritatea”.

Zeci de medici au reacţionat dur după ce Sanitas, cea mai mare federaţie sindicală din domeniul sanitar din România, a cerut acordarea de sporuri între 55% şi 85% din salariu pentru personalul medical care tratează pacienţi infectaţi cu coronavirus. „Ruşine! Nu am cerut aşa ceva!“

Medici din toată ţara au reacţionat imediat după ce sindicaliştii de la Sanitas au dat publicităţii un comunicat prin care se solicită acordarea de sporuri între 55% şi 85% din salariu pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar din spitale, dar şi pentru angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică - cei care efectuează anchete epidemiologice şi intră în contact cu posibili suspecţi.

„Astăzi (10 martie, n.r) am auzit cea mai imbecilă, cretină, de prost gust ştire din viaţa mea. Domnilor sindicalişti SANITAS...corpul medical (şi când spun asta am în spate indignarea multor colegi medici si asistenţi) NU a cerut aşa ceva, nu a cerut bani pentru a avea grijă de pacienţi. Noi am cerut echipamente de protecţie adecvate pentru a putea avea grijă de cei contaminaţi. ATÂT! RUŞINE! RUŞINE MAXIMĂ! Nu susţinem acest demers al sindicatului Sanitas. Vrem doar să avem cu ce lucra în siguranţă!“, a spus Bogdan Lăzescu. medic ATI la Spitalul Clinic Judeţean De Urgenţă Tg Mureş.

„Unora le lipseşte nu numai bunul simt, ci şi responsabilitatea, solidaritatea...Cum a acceptat Ministerul Sănătăţii să înregistreze acest comunicat? E o sfidare adusă populaţiei, nouă, ca şi corp profesional şi autorităţilor!... Vom lupta contra bolii fără să cerem sporuri“, au scris pe reţelele de socializare şi alţi medici.

În plus, doctorii au cerut conducerii Colegiului Medicilor din România să se dezică total de cererile Sanitas.

„NE DEZICEM TOTAL DE CERERILE SANITAS Sl CEREM LUARE DE POZITIE A CMR!!

Să fie foarte clar! Medicii români sunt şi vor fi în lupta contra bolii, oricare ar fi ea, necondiţionat! Ca un sindicat al personalului medical (Sanitas, în speţă) cere majorarea sporurilor, nu este atitudinea noastră! În contextul medical actual, cu epidemia la porţile României, e un act de un cinism revoltător! Ne delimitam complet, ca medici, de aceasta solicitare şi cerem urgent Colegiului Medicilor să ia poziţie! Din 60.000 de medici din România nu este niciunul care să fi făcut o astfel de solicitare, sa emită o astfel de idee, pretenţie sau sugestie ! Niciunul! Domnule Borcean, dacă nu ieşiţi cu comunicat, ACUM, vom fi dezonoraţi ca şi corp profesional! Nu lăsaţi să planeze asupra noastră nicio bănuială! Nu merităm! E o diversiune menită să atragă ura şi dispreţul populaţiei asupra medicilor! Rolul dumneavoastră este să apăraţi prestigiul profesiei! Asteptam poziţia CMR!“, a scris Livia Davidescu, medic oftalmolog din Craiova, citează  Adevărul.



Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...