Medicii siberieni care i-au oferit primul tratament lui Navalnîi susţin că i-au salvat viaţa

Medicii siberieni care i-au oferit primul tratament lui Navalnîi susţin că i-au salvat viaţa

Medicii de la spitalul din Siberia care i-au oferit primul tratament politicianului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi au spus luni că i-au salvat viaţa, dar că nu au găsit urme de otravă în organismul său, relatează Reuters.

Navalnîi, vechi oponent al preşedintelui Vladimir Putin, a căzut grav bolnav joi, anturajul său susţinând că a fost otrăvit, şi a fost transportat sâmbătă în Germania pentru a fi tratat.

"I-am salvat viaţa cu un mare efort şi cu multă muncă", a declarat medicul şef Alexander Murakovski într-o conferinţă de presă în oraşul Omsk din Siberia.

"Dacă am fi găsit vreun fel de otravă care să fi fost confirmată, atunci ar fi fost mult mai uşor pentru noi. Ar fi existat un diagnostic clar, o stare clară şi un tratament cunoscut", a spus şi Anatoli Kalinicenko, medic la acelaşi spital.

Doctorii ruşi au negat că ar fi fost supuşi vreunei presiuni din partea autorităţilor în timp ce îl tratau pe Navalnîi.

Aliaţii opozantului rus i-au acuzat pe medici că au încercat să împiedice transportarea sa în Germania. Doctorii au spus iniţial că Navalnîi nu este în starea potrivită pentru a putea fi transportat în Germania pentru tratament.

Navalnîi se află sub protecţia poliţiei, pusă la dispoziţie de statul german, în Spitalul Charité din Berlin unde este tratat în urma presupusei otrăviri în Siberia, a precizat Biroul Federal de Investigaţii Criminale (BKA) din Germania .AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…