Medicii siberieni care i-au oferit primul tratament lui Navalnîi susţin că i-au salvat viaţa

Medicii siberieni care i-au oferit primul tratament lui Navalnîi susţin că i-au salvat viaţa

Medicii de la spitalul din Siberia care i-au oferit primul tratament politicianului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi au spus luni că i-au salvat viaţa, dar că nu au găsit urme de otravă în organismul său, relatează Reuters.

Navalnîi, vechi oponent al preşedintelui Vladimir Putin, a căzut grav bolnav joi, anturajul său susţinând că a fost otrăvit, şi a fost transportat sâmbătă în Germania pentru a fi tratat.

"I-am salvat viaţa cu un mare efort şi cu multă muncă", a declarat medicul şef Alexander Murakovski într-o conferinţă de presă în oraşul Omsk din Siberia.

"Dacă am fi găsit vreun fel de otravă care să fi fost confirmată, atunci ar fi fost mult mai uşor pentru noi. Ar fi existat un diagnostic clar, o stare clară şi un tratament cunoscut", a spus şi Anatoli Kalinicenko, medic la acelaşi spital.

Doctorii ruşi au negat că ar fi fost supuşi vreunei presiuni din partea autorităţilor în timp ce îl tratau pe Navalnîi.

Aliaţii opozantului rus i-au acuzat pe medici că au încercat să împiedice transportarea sa în Germania. Doctorii au spus iniţial că Navalnîi nu este în starea potrivită pentru a putea fi transportat în Germania pentru tratament.

Navalnîi se află sub protecţia poliţiei, pusă la dispoziţie de statul german, în Spitalul Charité din Berlin unde este tratat în urma presupusei otrăviri în Siberia, a precizat Biroul Federal de Investigaţii Criminale (BKA) din Germania.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla