Medicii ucraineni au scos din corpul unui soldat o grenadă neexplodată

Medicii ucraineni au scos din corpul unui soldat o grenadă neexplodată

Un soldat ucrainean care avea în corp o grenadă neexplodată a fost operat cu succes de către medicii militari, intervenția fiind asistată în prezența a doi militari geniști.

O grenadă neexplodată a fost scoasă dintr-un soldat ucrainean Foto: Facebook

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat luni, 9 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că grenada a fost scoasă din corpul soldatului și că starea acestuia este bună.

„Medicii noștri militari au efectuat o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta o grenadă VOG neexplodată din corpul unui soldat. Operația a fost realizată în prezența a doi geniști, care au supravegheat siguranța personalului medical și a pacientului.

Unul dintre cei mai experimentați chirurgi ai Forțelor Armate, generalul-maior Andrew Willow, a operat fără electrocoagulare, întrucât grenada putea detona în orice moment.

Intervenția operațională a fost reușită, iar soldatul rănit a fost trimis la reabilitare și recuperare ulterioară”, a transmis Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Operație similară în Rusia

Presa rusă relata, în toamna anului trecut, despre o intervenție similară. Infanteristul rus Nikolai Pasenko a fost rănit în războiul din Ucraina, după ce o grenadă i-a rupt coastele și i-a deteriorat un plămân înainte, după care a rămas poziționată lângă coloana vertebrală, chiar sub inimă. Soldatul rus a fost operat de chirurgi care au purtat veste de protecție, pentru că exista pericolul unei explozii în timpul intervenției chirurgicale. Grenada a fost scoasă din corpul soldatului, iar viața i-a fost salvată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă