Medicul care îl tratează pe Trump de COVID-19 a fost medaliat de România pentru că a salvat viața unui militar român

Medicul care îl tratează pe Trump de COVID-19 a fost medaliat de România pentru că a salvat viața unui militar român

Sean Conley, veteran al marinei americane, este medicul care îl  tratează pe Donald Trump de COVID-19 și a spus că președintele SUA își va îndeplini sarcinile ca și până acum. Conley a participat la salvarea militarilor români, în operaţiunea ISFA, și este medaliat de Statul Major General Român.

Donald Trump are COVID-19, iar medicul personal al președintelui american a trimis  o scrisoare prin care confirmă diagnosticul .

„Eu şi echipa medicală de la Casa Albă suntem vigilenţi şi apreciez sprijinul oferit de unii dintre cei mai profesionişti, dar şi sprijinul oferit de instituţiile medicale din ţară”, a spus dr. Sean Coney, un vetern al marinei americane şi specialist în osteopatie - boală a sistemului osos.

„Cu siguranţă, preşedintele o să îşi îndeplinească în continuare sarcinile, fără întrerupere, în timp ce îşi revine şi vă ţinem la curent cu evoluţia lucrurilor”, a mai spus medicul, citat de Mediafax.

Doctorul Sean Conley a fost medaliat de Statul Major General Român, în 2014, cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenţei României.

medalie-statul-roman-sean-conley Medalia primită de Sean Conley și de alți cinci membri ai echipei de la statul român. Foto: US Army

Conley a luat parte la operaţiunea ISFA şi a depus eforturi remarcabile, pentru a sprijini medical militarii români.

În 2014, în Afganistan, el a salvat viaţa unui soldat român din cadrul Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri”, care a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat.

În primăvara acestui an, dr. Sean Conley a acceptat  cererea preşedintelui american de a primi hidroxiclorochină , un medicament nedovedit pentru tratarea bolii COVID-19, relatează  Digi24.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…