Medicul Dan Grigorescu îl calcă-n picioare pe Arafat! Orice om de bun-simț ar demisiona după asemenea dezvăluiri!

Medicul Dan Grigorescu îl calcă-n picioare pe Arafat! Orice om de bun-simț ar demisiona după asemenea dezvăluiri!

Medicul Dan Grigorescu îl calcă-n picioare pe Arafat! Orice om de bun-simț ar demisiona după asemenea dezvăluiri! Medicul Dan Grigorescu: Raed Arafat nu a catadicsit să calce prin Sectorul de arși grav din prima Unitate Funcțională de Arși înființată după Colectiv. S-au întâmplat suficiente grozăvii încât să determine dislocarea acestui personaj.

​​Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, "nici n-a catadicsit să calce prin Sectorul de arși grav din prima Unitate Funcțională de Arși înființată în țară (la Brașov) după Colectiv", afirmă medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov. Dan Grigorescu a reușit să amenajeze, la Brașov, prima Unitate Funcțională de Arși din țară, cu două paturi pentru mari arși, cumpărate dintr-o sponsorizare oferită medicului.Dan Grigorescu subliniază că "s-au întâmplat suficient de multe grozăvii intim legate de sistemul pe care EL, SUPREMUL, l-a clocit la DSU, încât fiecare dintre ele, separat, sau toate adunate la un loc, să determine dislocarea acestui personaj nu numai din funcția de comandă, cât, mai ales, din cea de "strateg eșuat" al managementului situațiilor de urgență".

"Știți voi, români, că, în afară de Ministrul Sănătății Sorina Pintea, nimeni de la DSU nu a binevoit, din februarie și până acum (adică de 9 luni!), să vină să se convingă nemijlocit cum arată Unitatea Funcțională de Arși de la Brașov? Și să se intereseze dacă ar trebui sprijinită suplimentar și din resursele lor? Cum s-o facă dacă erau ocupați cu "îngroparea" virtuală a probelor care le incriminau nepriceperea? Cum?", se întreabă retoric medicul Dan Grigorescu.

De remarcat că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a coordonat intervenția din seara incendiului din clubul Colectiv, nu a vizitat nici unitățile pentru mari arși de la Timișoara și Iași, care au câte 5 paturi și au fost inaugurate recent. La inaugurarea acestora a fost prezentă doar Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Dan Grigorescu, șeful Secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov, este unul dintre primii medici care vorbesc deschis, în aceste zile, despre necesitatea "dislocării" lui Raed Arafat de la conducerea sistemului pentru situații de urgență din România.

Sub titlul "Săriți, bă'! Iar îl atacară pe Arafat!", chirurgul Dan Grigorescu a postat, pe pagina sa de Facebook, un text în care mărturisește faptul că ”în anul 2012 am ieșit în stradă cu întreaga familie ca să-l apăr pe Raed Arafat", însă de atunci, atrage atenția medicul, "s-au întâmplat suficient de multe grozăvii intim legate de sistemul pe care el, supremul, l-a clocit la DSU, încât fiecare dintre ele, separat, sau toate adunate la un loc, să determine dislocarea acestui personaj nu numai din funcția de comandă, cât, mai ales, din cea de "strateg eșuat" al managementului situațiilor de urgență. Acelea reale, neașteptate, grave, nu cele îndelung planificate ca "igzircițiu"!"

Medicul Dan Grigorescu mărturisește că "acum, după 'explozia' în spațiul public a înregistrărilor video de la Colectiv, mă simt golit emoțional și trădat la modul absolut. Adică unii, printre care, fără modestie, mă număr și eu, s-au străduit, după acel moment de imensă grozăvie, să facă ceva pentru a ușura suferința viitorilor pacienți cu arsuri, în timp ce alții și-au concentrat energiile pentru a-și ascunde, în tenebrele instituțiilor pe care le conduceau, urmele incompetenței aduse la nivel grotesc."

Medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov, a reușit să amenajeze, în secția pe care o conduce, prima Unitate Funcțională de Arși înființată în țară (la Brașov) după Colectiv, cu un sector pentru mari arși care are două paturi perfect izolate, fiecare în câte un salon dedicat. Dotările din acest sector au fost cumpărate dintr-o importantă sponsorizare primită inițial de medic, completată ulterior cu alte două, mai mici. Sectorul pentru mari arși de la Brașov este funcțional de la începutul acestui an. Anterior, în România existau, pentru pacienții cu arsuri grave, 11 paturi performante la Spitalul de Arși și Spitalul Floreasca din București, însă, potrivit medicilor consultați de HotNews.ro, acestea nu sunt paturi de siguranță pentru mari arși.

Luna aceasta au fost inaugurate, la Timișoara și Iași, două unități funcționale pentru mari arși, care au, în total, 10 paturi.

Ce a scris medicul Dan Grigorescu pe Facebook:

"Săriți, bă'!
Iar îl atacară pe Arafat!

În 2012 am ieșit în stradă cu întreaga familie ca să-l apăr pe Raed Arafat. Nu pentru că eram convins că ar fi meritat pe deplin (avea, în opinia mea, bube încă de pe atunci). Nicidecum. Norocul lui a fost că, pe vremea aceea, aș fi sărit pentru oricine ar fi devenit un inamic public al concepțiilor legate de sănătate ale Președintelui Băsescu.

De atunci s-au întâmplat suficient de multe grozăvii intim legate de sistemul pe care EL, SUPREMUL, l-a clocit la DSU, încât fiecare dintre ele, separat, sau toate adunate la un loc, să determine dislocarea acestui personaj nu numai din funcția de comandă, cât, mai ales, din cea de "strateg eșuat" al managementului situațiilor de urgență. Acelea reale, neașteptate, grave, nu cele îndelung planificate ca "igzircițiu"!

M-am numărat și eu printre cei care, în ultimii ani, i-au analizat neîmplinirile și i-au criticat neajunsurile dovedite.

Poate de aceea nici n-a catadicsit să calce prin Sectorul de arși grav din prima Unitate Funcțională de Arși înființată în țară (la Brașov) după Colectiv. M-am bucurat cel puțin că, ignorându-ne, măcar nu ne-a băgat bețe în roate... De aceea zic: mare om, mare caracter, domnul secretar de stat!

Iată de ce vreau să-i sar în ajutor încă o dată, acum, când toți îl vor plecat de la DSU, pe motiv că, pe lângă eșecurile din Apuseni, de la Siutghiol, de la Colectiv, de la Caracal (printre care transportul aerian al deputatului de Moldova pentru o banală durere de mațe este definitoriu pentru alocarea ineptă de resurse aflate deseori la un nivel critic), auzi minciună, nici nu se poate lăuda cu ceva succesuri mai acătării. Pe scurt, nu a cam făcut mai nimic, zic ingrații ăștia.

Ba a făcut, măi nerecunoscătorilor!

La Brașov aplicația RO-ALERT păstorită de DSU/IGSU ne-a anunțat după vreo jumate de oră că "tocmai" a trecut ursul! Sau că vine vijelia după ce deja trecuse!

Tot la Brașov ne sună sirenele miercurea fix la 12.00 "a alarmă"! Să ne obișnuim cu sunetul. Și să-l recunoaștem, în caz că va fi vreodată "pe bune".

Nu-i așa că e destul să-l venerăm pe veci?

De aceea zic, pentru toate acestea, săriți, bă' băieți!

Că iar îi vor răii ăștia capu'! Pornind de la zicala "capu' face, capu' trage", cred că potrivnicii i-l vor și ca să tragă, dacă doar atât a făcut!"


"Accidente termice

Acum, după "explozia" în spațiul public a înregistrărilor video de la Colectiv, mă simt golit emoțional și trădat la modul absolut.

Adică unii, printre care, fără modestie, mă număr și eu, s-au străduit, după acel moment de imensă grozăvie, să facă ceva pentru a ușura suferința viitorilor pacienți cu arsuri, în timp ce alții și-au concentrat energiile pentru a-și ascunde, în tenebrele instituțiilor pe care le conduceau, urmele incompetenței aduse la nivel grotesc.

În aceste momente, am senzația că încălzirea globală geologică e pe cale să fie dublată în România de o "încălzire globală socială" care are ca trigger AFLAREA ADEVĂRULUI DESPRE MINCIUNILE INSTITUȚIONALE spuse cu tupeu în ultimii ani!

Cine s-ar fi gândit că un accident termic mic, pornit de la niște banale artificii dintr-un club de noapte, ar fi generat, cu efect atât de întârziat, un asemenea cataclism cu potențialul imens de a-i arde, pentru început, "la foncție", iar mai apoi (poate?) penal, pe cei care, militarizându-i pe subalterni, au avut senzația că sunt intangibili la infinit?

Despre domnul Arafat, pentru moment, în "calitatea" mea de critic constant al lui din ultimii ani, nimic. Adică nimicul din maxima "...nihil nisi bene"!

P.S.: Știți voi, români, că, în afară de Ministrul Sănătății Sorina Pintea, NIMENI DE LA DSU nu a binevoit, din februarie și până acum (adică de 9 luni!), să vină să se convingă nemijlocit cum arată Unitatea Funcțională de Arși de la Brașov? Și să se intereseze dacă ar trebui sprijinită suplimentar și din resursele lor?

Cum s-o facă dacă erau ocupați cu "îngroparea" virtuală a probelor care le incriminau nepriceperea? Cum?"



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?