Medicul electrocutat în timpul unei operații dă în judecată Spitalul Colțea

Medicul electrocutat în timpul unei operații dă în judecată Spitalul Colțea

Medicul electrocutat în timpul unei operaţii este hotărât să dea în judecată Spitalul Colţea. Doctorul Marian Stamate a spus că nu este prima dată, când viaţa îi este pusă în pericol în spital şi a acuzat conducerea că încearcă să muşamalizeze incidentul.

Chirurgul electrocutat în timpul unei operaţii, din cauza unui cauter defect, refuză să accepte că a fost victima unui incident minor, aşa cum consideră managerul spitalului Colţea.

Trebuie să spun clar că este o minciună, o încercare de minimizare prin muşamalizare şi acoperire a evenimentelor. Atunci când ai, practic, o echipă medicală doborâtă de un şoc electric de înalt voltaj, nu poţi să spui că este un eveniment minor. Voi acţiona în instanţă urmând toate căile prevăzute de legislaţia românească”, a declarat Marian Stamate.

Mai ales că, spune medicul, aparatura veche folosită în spital poate fi cauza unui nou incident.

Vreau să menţionez că toată aparatura care a fost folosită avea niste avize, era verificată şi era în bună stare de funcţionare”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Colțea, Dragoș Teodosiu.

Nu se explică atunci de ce a fost vorba de un incident cu repetiţie, după cum povesteşte un medic rezident.

Prima oară m-am gândit ce bine că nu era în mâna mea cauterul că se putea da vine pe mine şi poate îl plăteam din alunele mele de salariu şi iar, m-am gândit iar s-a întâmplat asta?!”, a spus medicul rezident Alexandra Chirilă.

Şi atunci a fost electrocutat tot chirurgul Marian Stamate. Abia acum a început însă o anchetă în spital.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina