Medicul Gheorghe Burnei, plasat în arest la domiciliu

Medicul Gheorghe Burnei, plasat în arest la domiciliu

Tribunalul București a decis ca medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie" să fie plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, într-un dosar în care este suspectat de luare de mită și efectuare de experimente neautorizate pe copii.

Decizia de duminică nu este definitivă.

Ofițerii DGA și procurorii de la Parchetul Capitalei au efectuat sâmbătă percheziții la domiciliul medicului Gheorghe Burnei și la Spitalul "Marie Curie" , într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupție.

La spital, anchetatorii au pus sechestru pe cabinetul medicului, iar doi colegi ai lui Burnei au fost audiați în calitate de martori. Gheorghe Burnei a fost reținut sâmbătă noaptea pentru 24 de ore.

Procurorii susțin că acest dosar a fost deschis în data de 28 septembrie, ca urmare a unui denunț, și vizează săvârșirea a 17 fapte de corupție, comise în perioada octombrie — noiembrie.

Într-un articol publicat recent de Casa Jurnalistului se relatează cazul unei fete, Amira, care a fost operată în urmă cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxație congenitală la șold. Fata a fost supusă în total la 11 intervenții chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operațiile nu au reușit însă, iar fata este acum imobilizată la pat.

Gheorghe Burnei este șeful clinicii de ortopedie de la Spitalul "Marie Curie" și profesor la Catedra de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a UMF "Carol Davila" din București.

În CV-ul postat pe site-ul UMF "Carol Davila", Gheorghe Burnei arată că a efectuat 6 intervenții chirurgicale în premieră mondială, 22 intervenții în premieră națională, 56 intervenții în premieră la Spitalul "Marie Curie" și un total de 12.500 de intervenții chirurgicale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”