Medicul român Radu Lupescu, decorat de președintele Franței pentru lupta anti-Covid

Medicul român Radu Lupescu, decorat de președintele Franței pentru lupta anti-Covid

Medicul român Radu Lupescu, anestezist și președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna de la Strasbourg, a fost decorat de președintele Franței, Emmanuel Macron, cu Ordinul național al Meritului, potrivit decretului publicat în Jurnalul Oficial al Franței .

Radu Lupescu, doctor în medicină, a fost decorat pe 31 decembrie alături de alți membri ai personalului medical din Franța pentru eforturile depuse în timpul pandemiei de coronavirus.

Ca specialist în anestezie și terapie internsivă, medicul român se află în prima linie a luptei anti-Covid din Strasbourg.

El a fost printre primii medici români care au avertizat încă de la debutul pandemiei că unul dintre marile pericole este supra-aglomerarea spitalelor și reducerea în acest fel a capacității medicilor și asistentelor de a gestiona afluxul uriaș de bolnavi.

”In România numărul total de cazuri este încă mic, ceea ce înseamnă că măsuri drastice pot încă evita sau limita epidemia. Repet ceea ce am spus in postul precedent: virusul nu este foarte periculos la nivel individual, pentru persoanele tinere, sănătoase si fără comorbidități (adică alte afectiuni pulmonare, cardiovasculare, renale, probleme de imunitate). Virusul este insă periculos la nivelul unei populații intregi pentru că propagarea lui poate duce la saturarea sistemului de sănătate, cu o supramortalitate datorată necesității tratării unui număr mare de bolnavi într-un interval scurt”, scria Radu Lupescu încă din 12 martie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale