Medvedev îi atacă pe „trădătorii laşi” care au fugit din Rusia pentru a scăpa de război

Medvedev îi atacă pe „trădătorii laşi” care au fugit din Rusia pentru a scăpa de război

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev i-a atacat vineri pe miile de ruşi care au fugit din ţară pentru a evita să lupte în Ucraina, calificându-i drept „trădători laşi”, relatează AFP.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev FOTO: Profimedia

Rusia este „mai puternică şi mai curată” fără ei, a scris el pe reţeaua Telegram, cu ocazia Zilei Unităţii Ruse, o sărbătoare introdusă de preşedintele Vladimir Putin în 2015 pentru a celebra o victorie din 1612 asupra forţelor de invazie poloneze.

„Am fost abandonaţi de oameni speriaţi, cărora le pasă numai de ei. Trădători laşi şi dezertori lacomi care au fugit spre ţinuturi îndepărtate, lăsându-şi oasele să putrezească în străinătate”, a mai spus Medvedev, un apropiat al lui Putin.

Zeci de mii de ruşi au fugit din ţară când preşedintele Vladimir Putin a lansat războiul împotriva Ucrainei la 24 februarie.Un al doilea val a plecat când preşedintele Vladimir Putin a anunţat o mobilizare a 300.000 de rezervişti la 21 septembrie.

De când Kremlinul a trimis trupe în Ucraina, Dmitri Medvedev, în vârstă de 57 de ani, a avut numeroase mesaje tot mai antioccidentale pe reţelele de socializare.

Medvedev, care a fost preşedinte între 2008 şi 2022, apoi premier din 2012 până în 2020, este în prezent vicepreşedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...