Medvedev: Rusia va câştiga în Ucraina, chiar de-ar trebui să ajungă la frontierele Poloniei

Medvedev: Rusia va câştiga în Ucraina, chiar de-ar trebui să ajungă la frontierele Poloniei

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, acum vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, şi-a exprimat vineri încrederea în „victoria" Rusiei în Ucraina, la un an de la declanşarea invaziei Moscovei. relatează EFE şi AFP, citate de Agerpres .

Razboi in Ucraina. Bucea. FOTO Profimedia

Medvedev a afirmat că, dacă este necesar, Moscova este gata să meargă până la frontierele Poloniei.

„Operaţiunea specială se desfăşoară de un an de zile. Un an în care militarii noştri au restabilit ordinea, pacea şi justiţia pe pământul nostru, protejând oamenii noştri şi anihilând rădăcinile neonazismului (...) Vom obţine victoria (...) Cu toţii ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil. Şi acea zi va veni”, a declarat Dmitri Medvedev pe canalul său de Telegram.

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei a subliniat importanţa „îndeplinirii tuturor obiectivelor operaţiunii militare speciale", aşa cum numeşte Moscova campania sa militară în Ucraina, considerată de Kiev şi Occident cea mai brutală agresiune împotriva unui stat independent în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Obiectivul nostru este de a „îndepărta cât mai departe posibil ameninţările de frontierele ţării noastre chiar dacă ar trebui să ajungem la frontierele Poloniei", ţară vecină Ucrainei, a subliniat el, adăugând că aceasta ar fi necesar „pentru ca lumea să ajungă la liniştea mult aşteptată".

Aceasta ar presupune ca Rusia să ocupe integral teritoriul ucrainean, ceea ce părea să fie obiectivul iniţial al ofensivei sale, notează AFP. Dar după ce a eşuat la porţile Kievului şi a suferit înfrângere după înfrângere, armata rusă se concentrează acum asupra estului şi sudului Ucrainei.

Medvedev s-a referit vineri la „negocierile" care vor avea loc după „victoria" rusă, însă nu se știe dacă cuvintele sale reprezintă poziţia lui Vladimir Put

Fostul preşedinte Medvedev spune că avansarea trupelor ruse îi va obliga pe adversari la negocieri care vor fi dificile şi tensionate.

„În primul rând, pentru că participanţii la negocieri din partea inamicului nostru sunt unii, iar şefii de facto sunt alţii. Şi nu regimul de la Kiev va lua decizii, niciun fel de <<Zelenski>> -dacă va mai fi în viaţă - şi nici camarila sa", a afirmat fostul preşedinte rus între 2008 şi 2012.

Motivele principalilor inamici ai ţării noastre sunt evidente”

Medvedev a declarat că „decizia va fi luată peste ocean de către cei care furnizează arme Kievului şi trimit bani pentru a susţine vestigiile economiei ucrainene”.

Motivele principalilor inamici ai ţării noastre sunt evidente: să slăbească Rusia cât mai mult posibil, să sângereze pentru mult timp. Prin urmare, aceştia nu sunt interesaţi să pună capăt conflictului. Dar, mai devreme sau mai târziu, potrivit legilor istoriei, o vor face. Şi atunci se va ajunge la un acord', a spus el.

Ce spune medvedev despre nou guvernul ucrainean

Potrivit lui Medvedev , cei de la Kiev nu vor accepta niciun fel de rezultat al „operaţiunii speciale", deoarece „ar risca să fie executaţi în aceeaşi zi”.

„Naţionaliştii vor continua să controleze clica de la putere pentru că nu au altă ideologie decât neonazismul”, susţine el.

Medvedev a calificat din nou guvernul ucrainean drept „neonazist", pe motiv că ar comite un „genocid" împotriva rusofonilor din Ucraina, una din numeroasele acuzaţii nefondate care au servit drept pretext Kremlinului pentru a ataca ţara vecină.

Dacă Kievul nu va fi învins în totalitate, va „provoca un nou conflict".

„Este ceva ce nu putem permite„, a declarat fostul preşedinte rus.

Cândva o figură mai degrabă liberală în cadrul regimului de la Moscova, Dmitri Medvedev, a devenit unul dintre susţinătorii cei mai înverşunaţi ai ofensivei împotriva Ucraina, înmulţindu-şi declaraţiile vitriolante împotriva Kievului şi a aliaţilor săi occidentali, notează AFP.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, preşedintele rus nu are prevăzut pentru vineri un mesaj adresat naţiunii pentru a marca împlinirea unui an de la declanşarea campaniei sale în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante