Megatranșeea rusă din regiunea Zaporojie, vizibilă din satelit VIDEO

Megatranșeea rusă din regiunea Zaporojie, vizibilă din satelit VIDEO

Forțele de invazie rusești au construit o rețea uriașă de tranșee în regiunea Zaporojie, întinsă pe 75 de kilometri și situată adânc în spatele frontului, a dezvăluit Centrul ucrainean pentru investigații jurnalistice.

Rusia construiește o rețea vastă de tranșee în regiunea Zaporojie FOTO Captură Daily Mail

Rețeaua de tranșee se află la circa 80 km în spatele frontului, între satul Semenivka, în vest, și satul Marinivka, în est, în regiunea sudică Zaporojie, ocupată parțial și pe care Moscova a anexat-o ilegal anul trecut, declarând-o teritoriul său.

Lungimeea tranșeei, circa 75 km până în acest moment, indică faptul că Moscova este deosebit de îngrijorată de repetarea scenariului contraofensivei ucrainene de anul trecut, în urma căreia țara invadată a recuperat vaste porțiuni de teritoriu.

Săpăturile au început din două direcții în luna septembrie a anului trecut, Moscova angajând în acest scop muncitori din Kârgâzstan, potrivit relatărilor din presă. Unii dintre aceștia s-ar fi plâns că nu au fost plătiți corespunzător.

Linia lungă de șanțuri a fost ridiculizată de oficialii de la Kiev care au comentat că rușii se vor alege probabil doar cu aceste săpături reușite.

Natalya Gumenyuk, purtătoarea de cuvânt a forțelor de apărare din sudul Ucrainei, a observat: "Ei bine, cel puțin ei [rușii] vor câștiga la ceva. Nu va exista a doua victorie. Să fie deținători de recorduri la tranșee”.

Rețeaua șerpuită a fost captată de satelitul Sentinel-2 și este similară fortificațiilor defensive din Crimeea anexată. Tranșeele sunt dotate cu buncăre și dinți de dragon.

Rețeaua de tranșee din regiunea Zaporojie a fost surprinsă de sateliți FOTO Captură Daily Mail

Rețeaua de tranșee din regiunea Zaporojie a fost surprinsă de sateliți FOTO Captură Daily Mail

Porțiuni din sistemul de tranșee au fost prezentate la televizor de propagandă rusă, care i-a îndemnat pe muncitorii angajați din Asia Centrală să „sape cu lopeți militare speciale ca în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

2 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

3 Cineva din Europa de Est a dat 136 de milioane $ pe un apartament de lux din Dubai care nici măcar n-a fost construit

4 VIDEO Detalii tulburătoare despre crima căreia i-a căzut victimă tânăra de 23 de ani din București, însărcinată în 4 luni

5 VIDEO Pe Miss Venezuela 2023 o cheamă Ileana!