Megatranșeea rusă din regiunea Zaporojie, vizibilă din satelit VIDEO

Megatranșeea rusă din regiunea Zaporojie, vizibilă din satelit VIDEO

Forțele de invazie rusești au construit o rețea uriașă de tranșee în regiunea Zaporojie, întinsă pe 75 de kilometri și situată adânc în spatele frontului, a dezvăluit Centrul ucrainean pentru investigații jurnalistice.

Rusia construiește o rețea vastă de tranșee în regiunea Zaporojie FOTO Captură Daily Mail

Rețeaua de tranșee se află la circa 80 km în spatele frontului, între satul Semenivka, în vest, și satul Marinivka, în est, în regiunea sudică Zaporojie, ocupată parțial și pe care Moscova a anexat-o ilegal anul trecut, declarând-o teritoriul său.

Lungimeea tranșeei, circa 75 km până în acest moment, indică faptul că Moscova este deosebit de îngrijorată de repetarea scenariului contraofensivei ucrainene de anul trecut, în urma căreia țara invadată a recuperat vaste porțiuni de teritoriu.

Săpăturile au început din două direcții în luna septembrie a anului trecut, Moscova angajând în acest scop muncitori din Kârgâzstan, potrivit relatărilor din presă. Unii dintre aceștia s-ar fi plâns că nu au fost plătiți corespunzător.

Linia lungă de șanțuri a fost ridiculizată de oficialii de la Kiev care au comentat că rușii se vor alege probabil doar cu aceste săpături reușite.

Natalya Gumenyuk, purtătoarea de cuvânt a forțelor de apărare din sudul Ucrainei, a observat: "Ei bine, cel puțin ei [rușii] vor câștiga la ceva. Nu va exista a doua victorie. Să fie deținători de recorduri la tranșee”.

Rețeaua șerpuită a fost captată de satelitul Sentinel-2 și este similară fortificațiilor defensive din Crimeea anexată. Tranșeele sunt dotate cu buncăre și dinți de dragon.

Rețeaua de tranșee din regiunea Zaporojie a fost surprinsă de sateliți FOTO Captură Daily Mail

Rețeaua de tranșee din regiunea Zaporojie a fost surprinsă de sateliți FOTO Captură Daily Mail

Porțiuni din sistemul de tranșee au fost prezentate la televizor de propagandă rusă, care i-a îndemnat pe muncitorii angajați din Asia Centrală să „sape cu lopeți militare speciale ca în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...