Meinzinger (şeful Forţelor Aeriene Regale Canadiene), la Baza de la Mihail Kogălniceanu: Misiunea merge excepţional

Meinzinger (şeful Forţelor Aeriene Regale Canadiene), la Baza de la Mihail Kogălniceanu: Misiunea merge excepţional

Şeful Forţelor Aeriene Regale Canadiene, general-locotenent Alexander Donald Meinzinger, aflat sâmbătă pentru prima dată la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, a declarat că antrenamentele şi misiunile în comun ale militarilor canadieni dislocaţi în zonă şi ale celor români se desfăşoară ''excepţional''.

"Doar ce am ajuns azi dimineaţă aici, am venit ieri din Canada. Azi o să am şansa să întâlnesc echipa formată din 135 de militari canadieni. Am avut un briefing cu comandantul acestei grupări şi sunt bucuros că misiunea merge excepţional şi se fac antrenamente bune cu Forţele Aeriene Române. O văd ca pe un mare succes, primele impresii sunt foarte, foarte pozitive", a spus Meinzinger.

Şeful Forţelor Aeriene Române, general de flotilă Viorel Pană, a menţionat că vizita în România a omologului său din Canada reprezintă pentru aviatorii români un bun prilej pentru a consolida excelentele relaţii de colaborare pe care aceştia le-au dezvoltat în timp cu camarazii de arme canadieni.

"Am discutat cu domnul general-locotenent Meinzinger despre beneficiile pe care forţele noastre aeriene le au prin îndeplinirea în comun a misiunilor de poliţie aeriană şi vorbim, în principal, de creşterea semnificativă a interoperabilităţii, de întărirea sentimentului de coeziune şi de creşterea încrederii că, în situaţii reale, suntem pregătiţi să ne facem datoria în ceea ce priveşte apărarea spaţiului aerian comun", a afirmat Pană.

Referitor la România, ţară pe care şeful Forţelor Aeriene Regale Canadiene a spus că o vizitează pentru prima dată, acesta a precizat, pentru AGERPRES, că este onorat să se afle aici.

"Cu privire la vizita în ţara dumneavoastră minunată, este o plăcere şi o onoare să fiu aici. Este o ţară foarte diversă. (...) Seara, când voiam să dorm, am luat cartea şi am început să mă uit la poze şi am observat diversitatea din ţara voastră care e impresionantă, de la munţi, la câmpie, la Marea Neagră. Îmi aminteşte foarte mult de Canada, suntem naţiuni similare din acest punct de vedere, cu patru anotimpuri şi diversitate", a susţinut Meinzinger.

Şeful Forţelor Aeriene Regale Canadiene, general-locotenent Alexander Donald Meinzinger, efectuează sâmbătă o vizită la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, prilej cu care are întâlniri cu şeful Forţelor Aeriene Române, general de flotilă aeriană Viorel Pană, precum şi cu detaşamentul canadian dislocat în bază.

Detaşamentul canadian, format din 135 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi aeronave CF-188 Hornet, execută, alături de aeronavele MiG-21 LanceR şi militarii Forţelor Aeriene Române, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO. Misiunile de Poliţie Aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Regale Canadiene, precizează MApN. AGERPRES/(A, AS - autor: Nona Jalbă, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

4 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

5 Foarte interesante amănunte!