Meleșcanu, referitor la acuzațiile DNA: Am dat aviz pentru transpunerea în legislație a unei directive europene

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, afirmă că în cazul Ordonanței 13 a dat un aviz favorabil doar în ceea ce privește transpunerea în legislația românească a unei directive europene referitoare la respectarea dreptului la apărare.

"Da, este adevărat, însă noi de pe data de 27 (ianuarie n.r.) am făcut o evaluare. Din momentul în care proiectul de ordonanță a fost pus în dezbatere publică, am dispus efectuarea unei analize din care a rezultat foarte clar că singura noastră competență nu este a ne pronunța în legătură cu oportunitatea actului respectiv, nici măcar cu prevederile juridice, care nu intră în competența noastră, ci strict referirea la faptul că există în proiectul de ordonanță o referire la transpunerea în legislația română a unor prevederi din directiva Parlamentului European și a Comisiei Europene, Directiva 342 din 2016, referitoare la respectarea dreptului la apărare și pe această bază am dat și avizul respectiv", a declarat luni, pentru AGERPRES, Teodor Meleșcanu.

Acesta a adăugat că a considerat că poate să-și asume răspunderea pentru un aviz favorabil în cazul ordonanței menționate.

"Atât timp cât am avut în mapa mea analiza făcută de organe de specialitate, cu toate semnăturile necesare, am considerat că pot să și asum răspunderea de a aviza favorabil, pe tema respectivă, a integrării în legislația română a unor prevederi specifice din această directivă, mie mi se pare că este o chestiune foarte normală", a conchis sursa citată.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta