Membri ai CA ai Radio România Actualităţi, suspectaţi de abuz în serviciu şi conflict de interese. 11 mandate de aducere, puse în aplicare în acest dosar/ Reacţia radioului public

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează joi percheziţii la Radio România Actualităţi, vizaţi în acest caz fiind membrii Consiliului de Administraţie, acuzaţi că ar fi acordat ilegal contracte unor firme controlate indirect, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. UPDATE: Au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Percheziţii la sediul Radio România Actualităţi

Procurorii susţin că în acest dosar sunt efectuate cercetări faţă de mai multe persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri în Consiliul de Administraţie al acestei instituţii, sub aspectul săvârşirii unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese.

"În fapt, s-a reţinut că aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii obţinând în mod ilegal foloase patrimoniale. Valoarea prejudiciului cauzat Societăţii Române de Radiodifuziune s-ar ridica la suma de aproximativ 400.000 lei", potrivit documentului citat.

Totodată, au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere pe numele persoanelor vizate, acestea urmând a fi audiate la sediul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii 

Radio România a comunicat, referitor la percheziţiile procurorilor de joi dimineaţă, că instituţia "a pus la dispoziţia acestora toată documentaţia solicitată" şi că momentan nu pot oferi alte detalii.

"În cursul zilei de 17 noiembrie, s-au prezentat la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti pentru ridicarea unor înscrisuri", se arată în comunicatul de presă al Societăţii Române de Radiodifuziune.

În afara faptul că au pus la dispoziţie documentaţia solicitată, reprezentanţii radioului susţin că nu pot oferi alte detalii, dar asigură ascultatorii de informare corectă privind acest subiect: "În acest moment nu suntem în măsură să oferim mai multe detalii, dar vă asigurăm că Radioul public va continua să-şi informeze cu onestitate ascultătorii asupra oricăror elemente de noutate în cauza ce face obiectul acestor cercetări, în măsura în care acestea o privesc".

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!