Membrii clanului Barcsa din Reghin, trimiși în judecată pentru camătă și șantaj

Membrii clanului Barcsa din Reghin, trimiși în judecată pentru camătă și șantaj

Cinci membri ai clanului Barcsa, care acționează pe raza municipiului Reghin, au fost trimiși în judecată de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de camătă, constituirea unui grup infracțional organizat, șantaj, loviri sau alte violențe.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv Anton Barcsa zis "Bănel", Anton Barcsa zis "Gone", Rudi Barcsa zis "Gumi", Rudi Frigur zis "Beke", precum și sub control judiciar Rudolf Frigur zis "Rudi Bătrânu".

Procurorii susțin că, în perioada 2012 — 2016, inculpații au constituit pe raza municipiului Reghin un grup infracțional organizat, care a acționat în mod coordonat în vederea săvârșirii unor infracțiuni de cămătărie, prin acordarea unor împrumuturi bănești cu dobândă.

După ce acordau împrumuturi, prin amenințări și violențe, personal sau prin alte persoane, membrii clanului Barcsa au solicitat sume cu mult mai mari decât cele acordate inițial, iar în cazul în care persoanele împrumutate se aflau în imposibilitate de a achita sumele respective, suspecții solicitau instituirea unor garanții mobiliare sau imobiliare.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”