Membrii FC Barcelona sunt de acord cu acumularea de noi datorii pentru modernizarea stadionului

Membrii FC Barcelona sunt de acord cu acumularea de noi datorii pentru modernizarea stadionului

Membrii clubului de fotbal FC Barcelona au votat în favoarea unei propuneri care prevede strângerea de fonduri suplimentare pentru modernizarea stadionului Camp Nou, transmite Bloomberg.

Clubul catalan a cerut membrilor să sprijine strângerea a până la 1,5 miliarde de euro pentru a renova şi a dezvolta noi facilităţi la renumitul stadion Camp Nou, un proiect cunoscut sub denumirea de Espai Barca.

Proiectul prevede modernizarea stadionului de fotbal, cel mai mare din Europa cu o capacitate de 105.000 de locuri, precum şi a unei alte arene care este utilizată de sporturi precum baschet. Ambele facilităţi sunt într-o situaţie precară, ceea ce obligă clubul să finanţeze în mod regulat lucrări de reparaţii şi să plătească amenzi, pentru că nu îndeplineşte cerinţele europene referitoare la organizarea de competiţii.

Preşedintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a lăsat deschisă posibilitatea ca membrii clubului să participe la finanţarea proiectului.

La începutul acestei luni, noua echipă managerială de la FC Barcelona, care şi-a început mandatul în luna martie, a prezentat rezultatul unei proceduri de due diligence cu privire la modul în care a gestionat clubul precedenta echipă managerială. În acest raport au fost identificate pasive în valoare de 1,35 miliarde euro în luna martie 2021, în condiţiile în care salariile au crescut cu 61% în ultimii trei ani, costurile administrative au crescut cu 56%, iar costurile financiare au crescut cu 600%.

În perioada iunie 2019 - martie 2021 datoria netă a clubului a crescut cu 514 milioane de euro, în principal ca urmare a investiţiilor făcute pentru achiziţionarea şi vânzarea de jucători, se mai arată în raportul de due diligence. Situaţia financiară fragilă a forţat clubul catalan să renunţe la superstarul Lionel Messi, considerat unul dintre cei mai buni jucători din istorie, înainte de debutul sezonului actual.

FC Barcelona se aşteaptă să genereze venituri suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro pe an, prin atragerea unui număr sporit de vizitatori care vor utiliza noile spaţii, precum şi prin semnarea de contracte mai atractive cu sponsorii.

Banca de investiţii Goldman Sachs, care în luna august a anului trecut a aranjat un plasament privat de obligaţiuni în valoare de 595 milioane de euro pentru FC Barcelona, are un mandat de a strânge fondurile necesare pentru modernizarea stadionului Camp Nou.

Clubul catalan are în vedere o finanţare pe 35 de ani pentru proiectul Espai Barca, cu dobânzi anuale şi rambursarea datoriilor graţie veniturilor suplimentare generate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

3 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

4 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

5 Hm, americanii...