Membrii FNSA participă marți la prima formă de protest, grevă de o oră la începutul programului

Membrii FNSA participă marți la prima formă de protest, grevă de o oră la începutul programului

Sindicaliștii din administrație organizează, marți, o grevă de o oră la începutul programului de lucru, urmând ca, în data de 19 iulie să fie organizată o grevă pe termen nelimitat, ca urmare a declanșării de către Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a conflictului colectiv de muncă la nivel național.

Potrivit unui comunicat al FNSA, remis, luni, AGERPRES, în cadrul întâlnirii din data de 27 iunie 2016 cu ministrul Muncii nu s-a ajuns la niciun consens în cadrul procedurii de conciliere.

"Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care își desfășoară activitatea în consiliile județene și primăriile de pe întreg teritoriul țării a fost vădit discriminat în raport cu angajații din administrația centrală (care au beneficiat de creșteri salariale de până la 70%)", se spune în comunicat.

De asemenea, sindicaliștii susțin că Guvernul României are obligația de a soluționa urgent problemele majore cu care se confruntă salariații din administrația publică locală din România, cu atât mai mult cu cât aceștia sunt și rămân cea mai slab plătită și discriminată categorie de salariați din sistemul bugetar.

Sindicaliștii afirmă că majoritatea angajaților din primării și consilii județene au venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016).

Revendicările FNSA sunt următoarele: majorarea salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală cu 25%, acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, și acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații din administrația publică locală.

Următoarele forme de protest sunt: 12 iulie 2016 — grevă pe toată durata programului de lucru și 19 iulie 2016 — grevă pe termen nelimitat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...