Membrii Generaţiei Z cred că îmbătrânesc mai repede decât cei născuţi între 1946 și 1964

Membrii Generaţiei Z cred că îmbătrânesc mai repede decât cei născuţi între 1946 și 1964

Un studiu arată că generația Z și generaţia Baby Boomers au păreri diferite despre când apare şi cum arată bătrâneţea. Potrivit rezultatelor, cei născuţi între 1946 şi 1964 sunt încă mai activi şi mai optimişti decât cei mult mai tineri decât ei.

cei din generaţia Boomer sunt cei mai activi, foto arhivă

Într-un studiu recent comandat de Wellsoon la Practice Plus Group, cercetătorii au adresat unui număr de 2.000 de adulți întrebări despre diferențele dintre generații şi despre cum văd ei bătrâneţea. Cel mai mari discrepanţe de opinii s-au înregistrat în special între ceea ce crede Gen Z, născută între 1997 și 2012, și Gen Baby Boomers, născută între 1946 și 1964, potrivit The Independent .

Potrivit rezultatelor, cei cu vârsta sub 27 de ani au impresia că bătrânețea se instalează cu adevărat în jurul vârstei de 50 de ani şi, în timp ce 20 la sută dintre ei consideră că pensionarea include petrecerea zilelor relaxându-te într-un fotoliu, 16 la sută sunt convinşi că aceasta constă în a te chinui.

Pe de altă parte, cei din generația Boomers cred exact contrariul. Rezultatele arată că două treimi dintre participanții de vârstă Boomer afirmă că se simt mai tineri decât sunt, susținând că 60 de ani sunt noii 40 de ani. Unii pun stilul lor de viață activ pe seama menținerii spiritului lor tânăr.

Boomerii sunt cei mai activi

Dintre toate generațiile, datele indică faptul că Boomerii sunt cei mai activi. Aceștia petrec în medie cu patru ore mai mult în aer liber în afara programului de lucru, spre deosebire de adulții tineri și mileniali. Potrivit cercetării, 56% dintre participanții din generația Boomer au declarat că au petrecut timp făcând exerciții fizice, în timp ce doar 39% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani au spus același lucru.

Dincolo de faptul că sunt pasionați de activități în aer liber, cei din generația Boomers sunt dispuși să călătorească și să exploreze noi locații exotice.

„Generațiile mai în vârstă sunt extrem de active, iar multe persoane în vârstă sunt mai active decât unii dintre prietenii și membrii mai tineri ai familiei lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Wellsoon într-un comunicat de presă. Asta în timp ce aproape jumătate dintre persoanele mai tinere au spus că faptul că sunt prea ocupați cu munca și prea obosiți şi asta îi împiedică să fie mai activi.

În ciuda afirmațiilor potrivit cărora se simt mai tineri și mai activi, 37% dintre Boomerii participanți la studiu au recunoscut că ar fi mai activi dacă nu ar avea probleme de sănătate persistente și dureri articulare cronice. Cu toate acestea, ei au remarcat, de asemenea, că au învățat să-și aprecieze mai mult corpul ca urmare a acestui fapt, 80 la sută dintre ei afirmând că în jurul vârstei de 38 de ani au dezvoltat un interes mai mare faţă de starea lor de sănătate.

Având în vedere că cei din generația Boomers au o înclinație pentru un stil de viață activ și o viziune pozitivă și revigorantă asupra îmbătrânirii, atât milenialii, cât și cei din generația Z ar putea beneficia dacă ar învăța de la generația mai în vârstă câte ceva despre echilibrul dintre viața profesională și cea privată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”