Memorandum de înțelegere româno-american în domeniul asistenței pentru dezvoltare

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a semnat miercuri, împreună cu administratorul asistent al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Eric G. Postel, Memorandumul de Înțelegere între Guvernul României și Guvernul SUA în domeniul asistenței pentru dezvoltare. Semnarea documentului a avut loc în marja vizitei de lucru pe care premierul Dacian Cioloș o efectuează în Statele Unite ale Americii, informează MAE.

Ministrul Lazăr Comănescu a salutat, în numele Guvernului României, semnarea documentului care va conduce la creșterea cooperării cu USAID, în special în statele din vecinătate, Europa de Est, Caucaz și Balcanii de Vest.

'Apreciem că Memorandumul va oferi mai multe oportunități de proiecte comune în domenii de interes reciproc, precum buna guvernare, creștere economică și societate civilă, de care să beneficieze statele în curs de dezvoltare din vecinătate. România va aduce în primul rând expertiza proprie în transformări instituționale care au avut loc în ultimii 25 de ani prin procesele de aderare la UE și NATO, iar Statele Unite vor contribui la rândul lor cu resurse și expertiza specifică în domenii precum sectorul privat, creștere economică și energie', a declarat șeful diplomației române, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

Memorandumul prevede, totodată, reuniuni anuale la nivel înalt de evaluare a cooperării între cele două părți și care să stabilească noi direcții strategice de colaborare, în funcție de oportunitate.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

5 VIDEO A ajuns în Europa! Cel puțin 9 orașe din Lombardia și unul din Veneția, în nordul Italiei, au închis vin…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut