Memorandum de înțelegere româno-american în domeniul asistenței pentru dezvoltare

Memorandum de înțelegere româno-american în domeniul asistenței pentru dezvoltare

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a semnat miercuri, împreună cu administratorul asistent al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Eric G. Postel, Memorandumul de Înțelegere între Guvernul României și Guvernul SUA în domeniul asistenței pentru dezvoltare. Semnarea documentului a avut loc în marja vizitei de lucru pe care premierul Dacian Cioloș o efectuează în Statele Unite ale Americii, informează MAE.

Ministrul Lazăr Comănescu a salutat, în numele Guvernului României, semnarea documentului care va conduce la creșterea cooperării cu USAID, în special în statele din vecinătate, Europa de Est, Caucaz și Balcanii de Vest.

'Apreciem că Memorandumul va oferi mai multe oportunități de proiecte comune în domenii de interes reciproc, precum buna guvernare, creștere economică și societate civilă, de care să beneficieze statele în curs de dezvoltare din vecinătate. România va aduce în primul rând expertiza proprie în transformări instituționale care au avut loc în ultimii 25 de ani prin procesele de aderare la UE și NATO, iar Statele Unite vor contribui la rândul lor cu resurse și expertiza specifică în domenii precum sectorul privat, creștere economică și energie', a declarat șeful diplomației române, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

Memorandumul prevede, totodată, reuniuni anuale la nivel înalt de evaluare a cooperării între cele două părți și care să stabilească noi direcții strategice de colaborare, în funcție de oportunitate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...