MEN: Concursul de la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iași s-a desfășurat cu respectarea prevederilor legale

MEN: Concursul de la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iași s-a desfășurat cu respectarea prevederilor legale

Concursul pentru ocuparea postului de asistent universitar de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași a fost organizat și s-a desfășurat cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare, precizează Ministerul Educației Naționale într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit MEN, candidatul înscris pentru ocuparea acestui post, scos la concurs de Facultatea de Drept a instituției de învățământ superior în semestrul al II-lea, anul universitar 2016-2017, a îndeplinit atât cerințele generale, cât și cele specifice.

"Candidatului i se aplică condiția de deținere a titlului de doctor în domeniul specific postului, prevăzută de articolul 8 din metodologie, postul nefiind unul interdisciplinar. Candidatul deține titlul de doctor în domeniul de doctorat 'Drept' ", susține MEN.

Totodată, candidatul s-a înscris la concurs în interiorul calendarului de înscriere și îndeplinea condițiile de înscriere pentru ambele variante ale articolului 8 din metodologie (atât cea din 2014, cât și cea din 2017), adaugă sursa citată.

"Prin urmare, Ministerul Educației Naționale consideră că acest concurs a fost organizat și s-a desfășurat cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare", se arată în comunicatul de presă.

Ministerul Educației Naționale afirma vineri că verifică aspectele de legalitate privind organizarea unui concurs la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, în urma unor informații apărute în spațiul public.

Potrivit acestora, fiul rectorului Universității Alexandru Ioan Cuza, Tudorel Toader, ar fi fost angajat la Facultatea de Drept în perioada în care tatăl său este suspendat din funcție, cât timp deține demnitatea de ministru al Justiției. În acest scop, susțin unii jurnaliști, a fost modificată metodologia de concurs.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale