MEN: Lotul olimpic al României a câștigat trei premii la Olimpiada Internațională de Biologie 2017

MEN: Lotul olimpic al României a câștigat trei premii la Olimpiada Internațională de Biologie 2017

O medalie de argint, una de bronz și o mențiune au câștigat elevii români participanți la Olimpiada Internațională de Biologie, care s-a desfășurat în Anglia, în perioada 23 - 30 iulie, informează Ministerul Educației Naționale.

Potrivit MEN, medalia de argint i-a revenit lui Rareș Streza, elev la Colegiul Național 'Emil Racoviță' din Cluj-Napoca, medalia de bronz a fost câștigată de Gabriel Vlad Sîmbotin e la Liceul Teoretic 'Mihail Kogălniceanu' din Vaslui, iar mențiunea a fost obțiunută de George Maier, elev la Liceul Teoretic 'Avram Iancu" din Cluj-Napoca.

Din echipa României a făcut parte și Alexandru Adam — Colegiul Național 'Emil Racoviță' din Iași.

Lotul olimpic a fost însoțit și coordonat de Georgiana Duță-Cornescu, profesor, Facultatea de Biologie — Universitatea București și Adelhaida Kerekes, profesor, inspector ISJ Cluj.

România participă la Olimpiada Internațională de Biologie din 1997, olimpicii români fiind o prezență constantă pe lista medaliaților. Ediția din acest an a reunit peste 260 de concurenți din 68 de țări.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”