Mercenar rus cunoscut sub numele de „Călăul” pentru măcelărirea prizonierilor de război, ucis de un lunetist ucrainean

Mercenar rus cunoscut sub numele de „Călăul” pentru măcelărirea prizonierilor de război, ucis de un lunetist ucrainean

Vladimir Andonov, în vârstă de 44 de ani, din regiunea Buriaţia din Orientul Îndepărtat al Rusiei, făcea parte din cunoscutul grup de mercenari ruşi Wagner şi ar fi fost împuşcat în regiunea Harkov din estul Ucrainei.

Andonov şi-a câştigat porecla de „Călău” din cauza tacticilor brutale de război pe care le-a folosit în timp ce lupta în Ucraina şi în misiunile anterioare din Siria şi Libia.

Trupele Grupului Wagner sunt formate integral din foşti paraşutişti sau membri ai forţelor speciale. Aceştia au unul dintre cele mai odioase recorduri de pe tot globul pentru comiterea de crime de război.

Moartea sa a fost raportată pentru prima dată de publicaţia rusă Moskovsky Komsomolets, care a scris: A murit aseară în timpul unei misiuni de recunoaştere a zonei împreună cu prietenul său, în urma unei împuşcături de lunetist.

Moskovsky Komsomolets a spus că Andonov a luptat anterior pentru Rusia în estul Ucrainei, în Donbas, în 2014, servind în forţele speciale şi primind medalia „Pentru merit în luptă”.

Andonov ar fi avut un rol esenţial în masacrarea prizonierilor de război ucraineni, precum şi în masacrul civililor din Donbas.

Moartea lui Andonov a fost confirmată şi de surse militare ruse pe canalele de Telegram.

Un utilizator a scris: „A murit noaptea, în timpul [unei misiuni de] recunoaştere a zonei, împreună cu cel care-l însoţea, probabil ucis de un lunetist”.

Ştirea marchează o altă pierdere militară uriaşă pentru preşedintele rus Vladimir Putin, care a pierdut şi doi generali într-o singură lovitură peste noapte.

Generalul locotenent Roman Berdnikov, în vârstă de 47 de ani, şi generalul-maior Roman Kutuzov ar fi fost ucişi duminică în aceeaşi ambuscadă pe un pod din estul Ucrainei.

Născut la Kusoci, în raionul Mogoituiski în 1978, Andonov s-a înrolat în armata rusă în 1997.

„Am fost în Donbas în septembrie 2014, făcând voluntariat. Am fost îndemnat de evenimentele din 2 mai de la Odesa, unde oamenii au fost arşi de vii. Din motive ideologice, bunicul meu a luptat în Ucraina, la Viniţa, a condus Bandera până în 1946”, a spus Călăul într-un interviu acordat lui Nomer Odin în 2017, relatează The Mirror.

Un alt canal militar de pe Telegram a spus că a murit împreună cu Bair Mitupov, un alt luptător din Buriaţia.

Ştirea vine la scurt timp după ce Putin a semnat luni un decret prin care dispune plata a 5 milioane de ruble (370 de mii de lei) familiilor membrilor Gărzii Naţionale a Rusiei care au murit în Ucraina şi Siria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele