Mercenari britanici angajați în armata lui Putin. Englezii îi fac trădători și cer să fie trimiși în pușcărie

Mercenari britanici angajați în armata lui Putin. Englezii îi fac trădători și cer să fie trimiși în pușcărie

Doi englezi, un mercenar fără slujbă și un fost membru al Frontului Național, au fost numiți „o rușine absolută” după ce au devenit primii britanici cunoscuți care luptă pentru Rusia în Ucraina.

Ben Stimson și Aiden Minnis, doi britanici care luptă pentru Rusia FOTO Facebook

Potrivit Daily Mail , Ben Stimson, în vârstă de 48 de ani, a postat un videoclip pe rețelele de socializare în acest weekend, în care apare în fața unui steag rus îmbrăcat în uniformă militară, alături de Aiden Minnis, în vârstă de 37 de ani.

Acesta a spus: „Da, da, sunt din nou în Rusia, sunt din nou în uniformă.”

Stimson a postat mai multe videoclipuri online de când a fugit la Donețk, în februarie, pentru a se alătura forțelor lui Putin, inclusiv imagini care arătau soldați din linia întâi trecând pe lângă cadavre.

Într-unul dintre videoclipurile sale, el spune: „Fiecare om își face alegerea... mulți dintre noi, voluntarii străini, am ales să venim de partea aceasta, de partea rusă.

Stimson, care fusese anterior închis pentru că a ajutat forțele miliției proruse din regiunea Donbas în 2015, luptă în prezent împotriva soldaților ucraineni alături de brigada Piatnașka.

Minnis, pe care Stimson îl numește „cel mai bun prieten britanic în armata rusă” este un fost dependent de droguri și un huligan condamnat din Chippenham, care se autointitulează „Patriot Z” și un „săpător în armata rusă”.

Bărbatul din Wiltshire a fost, de asemenea, activ pe rețelele de socializare, susținându-l pe Putin, pe care îl lăuda ca fiind „cel mai mare politician de pe pământ” într-una dintre postările sale.

Fostul comandant al Armatei Britanice, colonelul Richard Kemp, cere ca cei doi să fie arestați: „Aceștia doi sunt o rușine absolută și sunt trădători care, la întoarcerea lor în Marea Britanie, ar trebui arestați și închiși.”

Ben Stimson spune că „Fiecare om își face alegerea”

Ben Stimson spune că „fiecare om își face alegerea” FOTO Facebook

Cei doi vor fi închiși dacă și când se vor întoarce în Marea Britanie, suferind o soartă similară cu cea a jihadiștilor britanici care s-au alăturat ISIS în Siria, arată Daily Mail.

Într-un videoclip, Stimson mângâie un proiectil neexplodat folosit de Ucraina și glumește: „Am primit câteva restituiri ale contribuabililor britanici.

Stimson a fost condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare pentru infracțiuni teroriste în 2017, după ce a mers în zona de conflict din regiunea Donbas în 2015 timp de patru luni și a asistat miliția anti-guvernamentală din Ucraina, după anexarea Crimeii de către Rusia.

El spune că este un „soldat al noii Rusii” după ce a studiat propaganda pro-comunistă despre conflictul din Ucraina pe internet. În timp ce se afla în țară, Stimson a dat un interviu în care a pretins că este „un muncitor fără muncă”.

Curtea Coroanei din Manchester a aflat în 2017 că Stimson, din Oldham, Greater Manchester, nu a luptat de fapt în timpul șederii sale în estul Ucrainei și a avut intenția să desfășoare activități umanitare conducând ambulanțe.

Dar de când s-a întors în Rusia, pe 23 februarie, el a recunoscut pe rețelele de socializare că a luptat în Bătălia Debalțeve din 2015. El a scris: „Sunt pregătit să plec acum, bagajele sunt făcute. Sper doar ca poliția britanică să nu mă are este și să nu inventeze sau să distorsioneze lucrurile pentru a mă incrimina cu ceva ce nu există.

Potrivit The Mirror, Stimson era o persoană fără adăpost și consuma heroină după ce a ieșit din închisoare, în iunie anul trecut, și și-a vândut bunurile pentru a-și plăti viza și zborul către Moscova.

Viza sa de trei luni în Rusia expiră pe 17 mai, iar el a reușit să zboare către Moscova de pe Aeroportul Manchester, prin Istanbul, în ciuda faptului că a fost reținut și interogat în baza legii terorismului.

El a spus că drumul l-a costat 1.450 de lire sterline după ce „poliția i-a luat telefonul și laptopul”.

Aiden Minnis s-a fotografiat alături de drapelul Irlandei în Rusia

Aiden Minnis s-a fotografiat alături de drapelul Irlandei în Rusia FOTO Facebook

Tatăl lui Stimson, Martin, fost consilier municipal, a spus că l-a renegat pe fiul său, după ce l-a susținut în timpul audierii din 2017. „L-am exclus. Înainte să-l exclud era în Moscova”, a declarat el, adăugând că fiul său este acum „singur”.

Pagina VK a lui Minnis îl arată înarmat cu arme semiautomate și îmbrăcat în uniformă rusească, alături de drapelul irlandez.

Moștenirea mea familială este din Irlanda și am familie irlandeză. Dar este și un lucru ideologic”, a spus acesta.

Fostul membru al Frontului Național a fost și el dependent de droguri, cu un lung cazier judiciar. În 2006, el a recunoscut că a bătut membrii familiei unui șofer care a cauzat moartea verișoarei sale și a prietenei sale. În 2008, a fost condamnat la patru ani de închisoare după ce a comis un atac rasist neprovocat asupra unui jucător de rugby din Chippenham.

În ianuarie același an, în timp ce era condamnat pentru că bătuse un om fără adăpost, avocatul său a spus în instanță: „El a fost membru al Frontului Național, un dependent de droguri de clasă A și un alcoolic la vârsta de 20 de ani.”

Legea privind înrolarea străină din 1870 arată că este ilegal să te alături forțelor armate ale unei țări care luptă împotriva unui stat în pace cu Marea Britanie, dar este mai probabil să fie invocată legislația împotriva terorismului.

Ben Stimson spune că a găsit ceva de la „contribuabilii britanici”

Ben Stimson spune că a găsit ceva de la „contribuabilii britanici” FOTO Facebook

În 2015, Stimson a recunoscut o singură acuzație, aceea de a-i ajuta pe alții să comită acte de terorism. A fost condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare.

El făcuse cercetări despre conflict, în vara anului 2015, iar printre căutările pe internet găsite pe computerul său erau: „Voluntar pentru a lupta în Donbas”, „Britanici care luptă în Donbas” și „Legea britanică privind lupta în străinătate”.

Stimson a zburat de la Manchester la Moscova via Bruxelles pe 8 august 2015 și a fost transportat în Donbas la sosirea sa printr-un contact pe care l-a stabilit înainte de călătorie.

La mijlocul lunii octombrie 2015, a acordat un interviu corespondentului BBC Tom Burridge, în care fața îi era protejată. S-a întors în Marea Britanie pe 23 noiembrie 2015 și a fost arestat la Aeroportul Manchester sub suspiciunea de infracțiuni teroriste.

În bagajele sale au fost găsite diverse articole de îmbrăcăminte militară, printre care unele care afișau viitorul steag al „Novorusiei”. Stimson avea mai multe condamnări anterioare pentru infracțiuni „de nivel scăzut”, cum ar fi distrugerea proprietății, furt și posesia de droguri.

Un raport de la un psihiatru a evidențiat „istoricul său tumultuos”, dependența de droguri și alcool și suferința sa de tulburări depresive.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?