Mercenari Wagner, tratați într-o clinică la care fiica cea mare a lui Putin este acționar

Mercenari Wagner, tratați într-o clinică la care fiica cea mare a lui Putin este acționar

Luptătorii companiei militare private Wagner răniți în războiul din Ucraina au parte de îngrijiri medicale la clinica My Medical Center din Sankt Petersburg, deținută de o societate în care acționar este și Maria Voronțova, fiica cea mare a liderului de la Kremlin, relatează Radio Europa Liberă Ucraina.

Mercenarii au parte de îngrijiri medicale la clinica My Medical Center. FOTO Shutterstock (Arhivă)

La 18 ianuarie, pe canalul Telegram „Kepka Prigozhin ” a fost publicat un videoclip care îl arată pe fondatorul companiei militare Wagner, Evgheni Prigojin, „vizitând soldați cu răni grave care sunt în curs de reabilitare într-o clinică din Sankt Petersburg".

De asemenea, videoclipul îl arată pe Prigojin în timp ce vorbește cu unul dintre militari. Radio Svoboda a descoperit că imaginile cu întâlnirea dintre „bucătarul lui Putin” cu acest mercenar au fost filmate în fosta clinică SOGAZ, numită în prezent My Medical Center.

Conform Kommersant, redenumirea clinicii a fost asociată cu sancțiunile impuse de UE SA „SOGAZ” la 28 februarie, la patru zile după izbucnirea invaziei în Ucraina.

În luna august a anului 2022, JSC Nomeko, compania parteneră a grupului de asigurări SOGAZ, a devenit noul proprietar al rețelei de clinici. Potrivit documentelor oficiale, printre acționarii Nomeko se numără și Maria Voronțova , fiica președintelui rus Vladimir Putin.

La My Medical Center a primit îngrijiri medicale și președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, dar și alți reprezentanți ai elitei ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?